Publicitat
Política · 5 de Febrer de 2016. 08:38h.

"Catalunya és un espai d’harmonia interconfessional"

Puigdemont alerta contra la islamofòbia

"Catalunya és un espai d’harmonia interconfessional"

Puigdemont, durant l'acte

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha expressat “tolerància zero contra qualsevol utilització partidista contra la diversitat religiosa”, en el marc de la la recepció que ha ofert al Palau de la Generalitat als representants de les principals confessions religioses i grups de diàleg interreligiós del país.

“L’harmonia des de la diversitat és una riquesa i un privilegi que no ens podem deixar arrabassar per cap dels extrems i per això ens necessitem tots”, ha insistit el cap de l’Executiu. També han assistit a l’acte el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs; el conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva; el secretari general de la Presidència, Quim Nin, i el director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell.
 
El cap de l’Executiu ha manifestat que “hem d’estar permanentment atents davant de qualsevol brot de creixement de les fòbies contra la diversitat religiosa” en al·lusió a la islamofòbia alhora que ha lamentat en aquest sentit “tristament, sempre estan en risc la llibertat religiosa i la igualtat de tots els ciutadans”.

I és en aquest propòsit de garantir la llibertat religiosa Carles Puigdemont ha volgut refermar el compromís de les institucions catalanes. “Podeu comptar amb la societat catalana, perquè quan ella us ha necessitat, vosaltres també hi heu estat”.

“Us hem vist al costat de la societat catalana quan ha patit o quan ha tingut por, quan la gent s’ha mobilitzat per qualsevol causa”, perquè “heu entès que era una oportunitat per explicar la vostra adhesió al projecte col·lectiu de país a través de la vostra diversitat riquíssima”, ha insistit.

I ha remarcat “l’excel·lent” relació de l’Administració amb les diferents confessions i grups religiosos del país. “Catalunya és un espai d’harmonia interconfessional del qual ens hem de sentir orgullosos i protegir”, perquè “va força més enllà de que senzillament la convivència o de la tolerància”.
 
La recepció, que s’ha fet al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, s’emmarca en la commemoració de la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional. L’acte ha comptat amb la lectura del text Oferiment al Món, elaborat amb motiu del IV Parlament de les Religions del Món, per part de tres infants de diferents comunitats religioses.

Aquest manifest proclama, entre d’altres aspiracions, la voluntat de “dialogar” entre les diferents tradicions religioses i de “compartir amb tothom la lluita per fer un món millor”. També ha intervingut el pare Joan Botam, fundador del Centre Ecumènic de Catalunya.

Publicitat
Publicitat

40 Comentaris

Publicitat
#24 Carlos Gomez, Bcn, 06/02/2016 - 11:39

Ja es comença a notar la ma del Canciller Romeva pel mon.
Ja tenim als sijs i als lamas fent costat al pruses. Aixo va com un tro.
Acabarem igual que ells.
En pilotes, amb una barretina blava al cap i tocant la gralla al metro de Berlin.

#22 Kropotkin, vic, 05/02/2016 - 20:00

Joder con el Rabí Madí, que cofia tan elegante se nos ha agenciado para la recepción anual en el Pati de los Judíos. Jua, jua, jua,...

#21 som collonuts, Vic, 05/02/2016 - 19:44

i els romanesos a on son? tambe tenen tratges tipìcs.

#21.1 Núria (comentaris 11 i 12, no el troll 20.1), Vallès, 05/02/2016 - 22:48

Algú hauria d'investigar el perquè d'aquesta mania dels darrers presidents catalans en casar-se amb eslovaques i rumaneses. Llevat de si es tracta d'eslovaques i romaneses jueves, eh, llavors ho trobaria plenament justificat.

#20 A veure nois, Can Seixanta, 05/02/2016 - 18:59

Algú ens pot explicar per quina raó el nostre govern sempre surt a defensar l'islam?. Quina ceba que tenen amb el monotema aquest, sembla com si l'èssencia del nostre país es basès amb l'islam i que la única preocupació del govern sigui la seva preservació.

#20.1 Núria, Vallès, 05/02/2016 - 20:25

Aquest noi deu ser l'importador jueu de l'armament dels Mossos, els arrenca-ulls, els reventa-tímpans, els trenca-costellles, que veu amenaçat el seu negoCiU. Tranquil nano, les armes jueves són molt barates, les paguen els ianquis sionistes.

#20.2 Núria (comentaris 11 i 12, no el troll 20.1), Vallès, 05/02/2016 - 21:28

Molt bona pregunta. Les raons són complexes, però idèntiques a les de la resta d'Occident: una mescla d'ignorància, interessos económics i, directament, por. En el cas de Catalunya pots afegir-hi un enorme complex d'inferioritat i el consegüent desig de ser més guais i inclusius que ningú.

#20.3 A Nuria 20.1, Bcn, 05/02/2016 - 21:57

Què caram te a veure tot aquest merder dels jueus amb la pregunta?, què prens nena?, per que alguna cosa t'ha fet mal. Millor que vagis a clapar, t'anirà be.

#20.4 Núria (comentaris 11 i 12, no el troll 20.1), Vallès, 05/02/2016 - 22:44

De les metralletes no en penso pas parlar, només dels gorritos rabínics.

#19 ALGÚ HO HAVIA DE DIR, bcn, 05/02/2016 - 18:17

totes les religions poden viure en harmonia i cordialitat i respectar-se mútuament... MENYS EL JUDAÏSME !

au, insulteu-me, però en el fons TOTS sabeu que això és la put veritat!

només cal veure què hi fan, ara, a l'Orient Mitjà, i a tots els països als quals han expoliat en el passat!