Publicitat
Política · 19 de Juny de 2017. 22:53h.

“Catalunya està dividida”

Els orfes d'UDC impulsen el partit Units per Avançar

“Catalunya està dividida”

Alguns dels impulsors d'Units per Avançar

Exdirigents d'UDC i altres personalitats de diferents àmbits de la societat catalana han impulsat Units per Avançar, un nou partit polític que es defineix “catalanista”, “humanista”, “europeista” i “no independentista”. La nova formació defensa la “implicació desacomplexada en la política espanyola” i avisa que “Catalunya està dividida: una Catalunya vol una cosa oposada al que vol l'altra”.

“Les decisions que s'hagin de prendre al respecte han de ser fruit del diàleg i del consens interior d'una part, i del diàleg i el pacte amb la resta de la societat espanyola, de l'altra”, diu la declaració fundacional d'Units per Avançar, que aquest dilluns ha presentat el professor d'ESADE Carlos Losada, com a portaveu del 27 signants del document.

Losada ha assegurat que “no donem suport al referèndum perquè creiem que no compliran totes les normes de la Comissió de Venècia”. El portaveu de la declaració fundacional d'Units per Avançar ha avisat que “després de l'1 octubre el xoc de trens serà inevitable”. “El tema és quin nivell de violència hi haurà, potser suau, però si no es dóna millor, perquè l'endemà ens hem de posar a treballar i a iniciar converses”, ha explicat.

Malgrat que l'exlíder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, no ha estat present aquest dilluns al Col·legi de Periodistes durant la presentació del nou partit, Losada ha afirmat que “Duran ha participat en el document, com les altres 60 persones, i estarem molt contents si algun dia s'hi vol incorporar”.

Entre els 27 signants del manifest, hi ha l'eurodiputat democristià Salvador Sedó, l'exdiputada al Parlament d'UDC, Montse Surroca; l'exdiputada d'Unió al Congrés, Conxita Tarruella, el director general del Cercle d'Economia, Jordi Alberich; o el professor universitari i divulgador Carles Torrecilla.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Bromita, Bomalandia, 20/06/2017 - 16:54

Creo que deberían cambiar de nombre. En lugar de Unidos para Avanzar, deberían llamarse..
Separados para Retroceder.

#2 Aurora, Barcelona, 20/06/2017 - 16:47

Uns altres que no tenen futur politic

#1 robert, bcn, 20/06/2017 - 15:55

Units per dividir el poble català a benefici dels expoliadors