Publicitat
Política · 31 de Juliol de 2008. 15:38h.

"Catalunya està espoliada"

El regidor d'ICV es disculpa amb Extremadura, però insisteix en que "el missatge és el que és"

Lluís Suñé -el regidor a Torredembarra que ha publicat al seu bloc un cartell amb la imatge de dos nens amb vestits trencats i descalços, representant dos nens extremenys i amb l'eslògan "SOS Extremadura Needs You!"- ha demanat disculpes per la seva iniciativa però ha reiterat que "Catalunya està espoliada". El candidat d'Iniciativa-Verds a Tarragona en les darreres eleccions generals i també regidor d'Alternativa Baix Gaià a Torredembarra ha afirmat a Els matins d’estiu, de TV3, que "el gran error que jo he comès és utilitzar aquesta imatge que circulava per Internet i en què es proposava irònicament ser solidaris apadrinant nens, però considero desmesurat el ressò que ha tingut. Això no vol dir que no hagi de demanar disculpes”.

El regidor també ha explicat el motiu d’aquell post al seu bloc i s’ha reafirmat en el missatge de fons: “El post que vaig fer en aquell moment era degut a una mena de rabieta personal després d’unes balances fiscals en què s’havia demostrat que Catalunya sí que és solidària amb el conjunt de l'Estat i al veure que certs sectors espanyolistes continuaven atacant a tots els catalans i catalanes”.

Suñé ha reconegut que aquesta no és una bona manera de netejar la imatge d'insolidaris que sovint es té de Catalunya, però ha recordat que “hi ha interioritzat un odi cap a un poble per part de certs sectors”. També ha fet referència a l’origen de la polèmica: “Ve d’un diari digital que té vincles polítics, “La voz de Barcelona”, que és qui ha esbombat una cosa que no hauria d’haver sortit”.

“Quan tu crees una ofensa a una persona, el que has de fer és disculpar-te”, ha remarcat durant l’entrevista, i ha recordat que ha rebut amenaces al seu telèfon personal. Suñé també ha criticat la posició del govern extremeny: “Si el govern de la Generalitat fes el mateix que l’extremeny, cada dia hauria d’estar presentant querelles contra tots els insults i imatges que donen certs mitjans de comunicació sobre Catalunya”.

A més, el regidor ha recordat que es tractava d’una broma personal que no representa a cap partit: “Als blogs personals els polítics opinem i de vegades no ets conscient del ressò que pot tenir”, ha aclarit. 

Lluís Suñé, en una imatge d'arxiu
Publicitat
Publicitat

63 Comentaris

Publicitat
#63 CATALONIA IS NOT SPAIN, FRAGA, 04/08/2008 - 01:32

JO TENIA IN CA QUE ES DEIA RODRIGUEZ IBARRA I ES VA MORIR DE VERGONYA

#62 A., Ciutat de Mallorca, 03/08/2008 - 04:17

Fran (Salt), jo soc lliberal (ho d'ultre no ser q es) i el q vull és q els diners s'els quedin els ciutadans i empreses q els produeixin, m'es ben igual si són catalans o extremenys. Els diners pel qui els crea. Els territoris m'importen un rave

#61 Francis, Mérida, 02/08/2008 - 22:43

Soy extremeño y tiene huevos que después de que nos quitéis toda la materia prima, que extremeños y andaluces hayan levantado vuestra región, país o como lo queráis llamar, tengáis la desvergüenza de insultarnos,estamos orgullosos de nuestra tierra

#60 fran, Salt, 02/08/2008 - 18:47

Pero aquest noi no era comunista? Jo no entenc res. Tans anys de Marx i Stalin i ara em surten capitalistes ultraliberals: que tot es quedi a Catalunya, i ni una gota pels altres.

#59 M. Engràcia, Sabadell, 01/08/2008 - 22:03

No eren més insultants les paraules de l'antic president de la Junta de Extremadura, Rodríguez Ibarra contra els catalans? Es va disculpar alguna vegada? Tothom s'indignava com ara?