Publicitat
Política · 9 de Juliol de 2008. 19:20h.

Catalunya estreny relacions amb Flandes

Carod-Rovira i el ministre d’Afers Exteriors de Flandes signen un conveni entre els dos Governs

Catalunya estreny relacions amb Flandes

Carod-Rovira i Geert Bourgeois

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira i el ministre d’Afers Exteriors de Flandes, Geert Bourgeois han presidit aquest dimecres l'acte de signatura del pla de treball entre els governs de Catalunya i Flandes per "cooperar" entre els dos països i fer "intercanvis d'experiències en àmbits que ens són comuns". Segons el vicepresident, "som dos governs amb experiències polítiques diverses. Podem aprofitar els aspectes positius d'aquestes experiències internament en el nostre país, però també podem col·laborar internacionalment".

Segons el vicepresident el pla de treball, que tindrà una vigència pels propers dos anys,  "té una gran singularitat" perquè "deixa enrere l'etapa de les relacions fraternals i passa a la gestió pública de la quotidianitat" i permetrà cooperar en temes d'interès comú  tant diversos com  poden ser la política exterior o també el suport  a les empreses en la innovació tecnològica,  esport o  immigració. També es preveu l'entesa en la cooperació al desenvolupament. Precisament,  i a tall d'exemple, el vicepresident ha destacat que tant Catalunya com Flandes tenen Moçambic com a país prioritari en la cooperació al desenvolupament i per tant "si sumem esforços d'uns i altres podem obtenir amb els mateixos recursos una rendibilitat molt més gran, més positiva". 

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 mabnel ferran, bcn, 10/07/2008 - 08:23

i en quina llengua deu parlar aquest ignorant de Cambrils?

#4 i2l, MA, USA, 10/07/2008 - 00:47

Així que l'àrea prioritària de cooperació entre Catalunya i Flandes es la ex-colònia portuguesa de Moçambic. Totalment d'acord, s'hauria de enviar a en Carod a Moçambic amb bitllet d'anada nomes.

#3 Fran, Llinars, 09/07/2008 - 23:03

Molt be Carod,la teva galta cada vegada pesa mes.Vas de rosetas amb un partit de dretas,pero es clar, com tambe son sepas tot val.No sou ni d´esquerres ni de res,sou pancas i prou.Veneu la vostra mare.

#2 Ramon, Barcelona, 09/07/2008 - 20:16

Subscric plenament la iniciativa de Ciutadans: si la Generalitat fa una recepció a la selecció espanyola de futbol, hauria de presidir-la Carod. I tant, que sí, Ciutadans, no debades Carod és l'encarregat de les relacions exteriors.

#1 Noti, Barcelona, 09/07/2008 - 19:43

Com sempre aquest Carod, preocupant-se de temes q a la majoria de catalans no ens importen ni gens ni mica.Només per donar satisfacció al seu ego,com si fos un primer ministre.Hi han problemes més importants q les xorrades identitaries.Quina penitència