Publicitat
Política · 2 de Febrer de 2018. 08:37h.

Catalunya havia de ser com la República Turca de Xipre

Amb un exèrcit d'entre 18.000 i 22.000 soldats

Catalunya havia de ser com la República Turca de Xipre

Carles Viver Pi-Sunyer

La Guàrdia Civil ha aportat al jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, que investiga el procés sobiranista, un informe sobre 53 correus electrònics decomissats a l'exsecretari d'Hisenda, Josep Lluís Salvadó, que, segons informa, La Vanguardia, descriu que la nova república catalana havia de tenir un estatus amb la UE similar al de la República Turca de Xipre. També destaca la necessitat de tenir un exèrcit, però mentre no se'n disposés s'hauria de subrogar la seguretat en un altre Estat.

Els e-mails van ser decomissats durant l'escorcoll de la seu d'Economia el 20 de setembre, i van ser enviats o rebuts per Salvadó i 32 persones més d'altres àmbits de l'Administració i de la política. El número 46, remès per Salvadó a la Vicepresidència de la Generalitat el 6 de setembre, i que la Guàrdia Civil atribueix a Carles Viver Pi-Sunyer, un dels acusats en el jutjat, inclou un document sobre quina ha de ser la política de defensa i de seguretat.

L'informe detalla que "abans que es tingui un cos de defensa en funcionament, es necessitarà que un altre Estat doni protecció de manera temporal". Segons exposa l'autor de l'informe, aquest període transitori pot durar entre cinc i deu anys i afegeix que l'exèrcit català haurà de tenir entre 18.000 i 22.000 soldats.

L'analista exposa que caldrà pensar si ha de ser professional o no, però cal tenir en compte la mala imatge del servei militar obligatori, "per l'associació mental que es fa amb l'exèrcit espanyol". Mentrestant, "alguns estats europeus poden estar disposats a acceptar agents de les futures forces de defensa catalanes i garantir protecció per evitar que Catalunya es converteixi en un forat negre a les portes d'Europa".

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#31 Si aixó no és Can Pixa...., Chez Titole, 02/02/2018 - 16:57

No vegis la quantitat de medalles que es penjaríen aquesta colla de sòmines ben pagats, ni el de Mónaco, Pancho Villa o aquells militars de Sissi emperatriz que semblaven que anaven al carnaval perpetu. Crec que sí que en teníen ganes de lluïr uniformes tronats. Quina trepa!

#30 sid, bcn, 02/02/2018 - 16:53

El pla sempre es el mateix, crear problemes pq altres els solucionin i acceptin el sue joc. No pagar el debte per obligar a Espanya a negociar, Posar na base Rusa pq la UE ens accepti. Crear un forat negre a la seguretat Europea,.... I si surt malament, queda Catalunya destrosada i 4 llestos forrats

#29 Galba, Bcn, 02/02/2018 - 15:45

Si la estupidez fuese una causa agravante algunos no saldrían de la cárcel en toda su vida.

#28 Uno que os lee, Al sur de Cataluña, 02/02/2018 - 13:40

No veo que Purrita se haya arrastrado por esta noticia para repetir su chorri-mantra del Urdanga. Se ve que el muchacho está sufriendo su propio Waterloo.

#28.1 Sr Pepito , Lerida, 02/02/2018 - 15:15

Ja,ja,ja muybueno,pobre gente,que pena.

#27 Telamarinera, Vilanova, 02/02/2018 - 13:38

El primo, exconseller, y profesor IESE, el recientemente fallecido, Subirá, decía “declaremos la guerra a Andorra.. y rindámonos “... vía sencilla para conseguir muchos objetivos.
Claro, que en su análisis, obviaba muchas cuestiones... como siempre.