Publicitat
Política · 29 de Setembre de 2021. 22:27h.

Catalunya, infern fiscal

La Generalitat ha creat dinou impostos propis

Catalunya, infern fiscal

Catalunya té fins a dinou impostos propis, segons han denunciat durant el Debat de Política General al Parlament tant Vox com el PP sense que Aragonès ni ningú del Govern ho hagi desmentit.

Els populars, de fet, han presentat una proposta de resolució on es demana “derogar els següents impostos i tributs propis creats per la Generalitat: impost sobre l’emissió d’òxids de nitrogen a l’atmosfera produïda per l’aviació comercial”.

També reclamen derogar “l’impost sobre emissió de gasos i partícules a l’atmosfera produïda per la industria”, així com “l’impost sobre begudes ensucrades envasades” i “l’impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica”.

Finalment reclamen derogar “l’impost sobre els actius no productius de les persones jurídiques” i “l’impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient”.

Per la seva banda, Ignacio Garriga ha recordat que “Catalunya té, a més, dinou impostos propis, dels quals quatre han estat declarats inconstitucionals, i alguns de tan absurds, com el cànon de l'aigua, residus municipals, industrials, construcció, impostos mediambientals, impost sobre les estades turístiques, sobre grans establiments comercials, sobre habitatges buits”.

“Un autèntic infern fiscal, senyor Aragonès, que castiga, especialment, les classes mitjanes i populars. I és que ni tan sols a la meitat de la crisi més greu de les últimes dècades es van preocupar vostès pels ciutadans”, ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#18 Sergi Sergio, Barcelona, 30/09/2021 - 14:14

No solo ha inventado 19 impuestos sino que ademas en todos los existentes carga recargos autonomicos, hay que mantener a tal cantidad de vividores y vivales que no dan abasto, cada año nuevos inventos y nuevos recargos,

#17 Pere que tomba, Gibraltar sí, Rosselló no, 30/09/2021 - 13:31

A veure si en Losantos et demanarà drets d'autor...

#16 Albert, BCN, 30/09/2021 - 11:42

Los separatistas nos roban... esa es la verdad que nadie se atreve a decir, pero las verdades siempre acaban saliendo a la luz.

#16.1 Pere que tomba, Gibraltar sí, Rosselló no, 30/09/2021 - 13:33

Però la Generalitat no recapta pràcticament impostos... els recapta fonamentalment l'agència tributària... mai no vas sentir lo de "l'alpiste" que va dir n'Alfonso Guerra?

#15 Helena, Barcelona, 30/09/2021 - 11:34

Que envidia de Madrid...

#14 Martín, Villadecaballos, 30/09/2021 - 11:17

Estaría bien saber cuántos euros nos roban estos chupones cada segundo.