Publicitat
Política · 7 de Novembre de 2011. 23:54h.

Catalunya, invisible

El pacte fiscal no surt al debat

Catalunya, invisible

Rubalcaba i Rajoy, amb el moderador, Manuel Campo Vidal, durant el debat televisiu

Catalunya ha estat totalment absent del debat televisiu entre els candidats del PSOE i del PP, Alfedo Pérez Rubalcaba, i Mariano Rajoy, respectivament, durant el debat televisiu que han mantingut durant la nit d'aquest dilluns. Tampoc ha aparegut el País Basc, excepte una menció al final sobre ETA, ni el futur de l'actual estructura territorial de l'Estat.

Rubalcaba i Rajoy no s'han plantejat en cap moment qüestions relacionades amb el pacte fiscal que proposa CiU com a nova fórmula per al finançament català, similar al concert basc i navarrès, ni tampoc han analitzat l'augment, segons totes les enquestes, de les reivindicacions independentistes a Catalunya arran de la sentència del Tribunal Constitucional que va retallar l'Estatut.

Igualment, han estat absents del debat les propostes que des de diversos sectors polítics i econòmics estan sorgint actualment en el sentit d'una recentralització de l'Estat. Ni Rubalcaba ni Rajoy han rebutjat aquest eventual procés d'involució autonòmica, que es proposa com a forma de disminuir la despesa pública.

D'altra banda, la irrupció al panorama polític basc de l'esquerra abertzale com a força política legalitzada amb presència a les institucions ha estat un altre afer que en cap moment ha estat analitzat pels dos candidats a arribar a la Moncloa les eleccions del 20 - N.

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#26 Manel de Sant Antoni, SANT ANTONI DE MAR (Baix Empordà), 08/11/2011 - 15:03

Els que resulta inconcebible es que en el debat de ahir no es digués ni una sola paraula sobre turisme, la primera indústria nacional i la que millor està aguantant la crisi.

#25 via fora, girona, 08/11/2011 - 14:15

tot el que surt democraticament de Catalunya va
directament als tribunals i amb sentencies nega-
tives, per tant , perque han de parlar-ne ?.
Actualment Catalunya es un zero a l´esquerra,
mana mes un director de qualsevol diari de Madrid
que TOT el poble catala, Som uns orelluts !!!!!!!!!!!!!!!!

#24 Patateta, Horta, 08/11/2011 - 13:17

Duran ja sap el que ha de fer, a partir d'ara el PP i Ciutadans tenen prohibida la participació en qualsevol debat polític a Catalunya per minoritaris. Que apliqui el mateix criteri que ells. A veure q opinen tots els trolls de la caverna.

#23 Patateta, Horta, 08/11/2011 - 13:15

La cultura democratica i cultura espanyola son cosas radicalment diferents. Espanya fa il.legalitzacions politiques de tipus selectiu quan els convé. Ahir els va tocar a la resta de candidats a la presidencia.

#22 Miquel, Palma, 08/11/2011 - 12:46

No vaig veure el debat. Però m'han dit que en Duran i Lleida hi era: astutament s'havia disfressat de Manolo Campo Vidal, Realment si els catalans no es consolen és perquè no volen.