Publicitat
Política · 15 d'Abril de 2015. 14:51h.

Catalunya ja té 42 comarques

El Parlament dóna llum verda a la nova comarca del Moianès

Catalunya ja té 42 comarques

Junqueras felicita Guiteras

El ple del Parlament ha aprovat aquest dimecres la llei de creació de la comarca del Moianès per 105 vots a favor (CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA, la CUP i la diputada no adscrita), 7 vots en contra (C's) i 17 abstencions (PPC). La nova comarca, la integraran deu municipis que actualment formen part de les comarques del Bages, el Vallès Oriental i Osona, i el consell comarcal es constituirà després de les eleccions municipals.

La llei s'ha tramitat, a petició del Govern, en lectura única, el procediment de màxima celeritat perquè el ple pugui aprovar-la en un únic debat i sense que els grups hi puguin presentar esmenes a la totalitat. El ple ha ratificat el tràmit amb els vots favorables de tots els grups, tret del PPC i C's, que s'han abstingut.

Els municipis de la nova comarca són Moià, que en serà la capital, Calders, Castellcir, Castellterçol, Collsuspina, Granera, l'Estany, Monistrol de Calders, Sant Quirze Safaja i Santa Maria d'Oló. Els ciutadans d'aquests municipis van votar a favor de la creació de la nova comarca en un procés participatiu el 22 de març.

La vicepresidenta del govern i consellera de governació i relacions institucionals, Joana Ortega, ha presentat la iniciativa i ha explicat que "el Moianès es diferencia de l'entorn proper" i "presenta característiques i trets culturals i històrics comuns". A continuació han intervingut els diputats David Bonvehí (CiU), Dionís Guiteras (ERC), que és també l'alcalde de Moià, Núria Parlon (PSC), Sergio Santamaría (PPC), Jaume Bosch (ICV-EUiA), Carina Mejías (C's) i Quim Arrufat (CUP).

El debat, l'han seguit des de les llotges i la tribuna els alcaldes de tots els municipis de la comarca i, des de diverses sales del Parlament, representants d'entitats i una vuitantena de veïns de la nova comarca.

Els diputats aplaudeixen

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#28 Juan Manuel Rosé Romanelli, Rivadavia. Mendoza. Argentina, 03/10/2020 - 02:43

Como hijo y nieto de catalanes es para mi un honor tener intercambio con personas a las que considero compatriotas. Mis abuelos y mi padre me trasmitieron un gran respeto por mi ascendencia catalana y considerarme un admirador de todo lo relativo a cataluña. Tuve también la dicha de conocer aquellas tierras, Desde chiquito cantaba "La Pastureta".

#27 Vulcano, Terrassa, 17/04/2015 - 13:50

I la foto de l'abraçada que es va fer aquest seyor amb el seu antecessor en el càrrec d'Alcalde de Moià, no la poseu ? Aquell que el mateix J. Pujol va posar com exemple d'Alcalde !

#26 Onofre, La Fullaca(Osona), 16/04/2015 - 11:37

¿Per a quan l'independència del Moianès?

#25 ambaixadorCAT, UK, 16/04/2015 - 10:45

em sembla una mala decisió, però s'ha de respectar la democràcia.

#24 Miguel, barcelona, 16/04/2015 - 10:14

MOIA el ayuntamiento más endeudado de Cataluña y posiblemente de España, ya es comarca, ahora los políticos ya tienen otra institución para vivir del cuento y la corrupción. YA SE PUEDEN ENCHUFAR UNOS CUANTOS MAS EN EL CONSELL COMARCAL DE MOIA. LOS CIUDADANOS TIENEN UN DEFECTO EN LOS GENES, VENGA CO