Política · 11 de Gener de 2010. 22:45h.

Catalunya mira a l'ONU

Carod demana més implicació "de les organitzacions catalanes en les Nacions Unides”

Catalunya mira a l'ONU

Carod-Rovira, amb Laporta, durant l'acte

El vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha instat aquest dilluns les Nacions Unides a donar “encara més espai a la societat civil institucionalitzant encara més la seva tasca de mútua col·laboració”, perquè la institució “pugui gestionar eficaçment els reptes globals”. Carod-Rovira ha fet aquesta declaració durant l'acte d'presentació d'una guia sobre les activitats de les Nacions Unides en relació amb la societat civil, en el qual ha coincidit amb el president del FC Barcelona, Joan Laporta.

En aquest sentit, el vicepresident ha posat de manifest que en els últims anys les institucions han intensificat aquesta col·laboració amb la societat civil organtizada, conscients que són un “element bàsic per l’èxit de les polítiques a dur a terme. Qui cregui que l’acció internacional és només cosa dels estats, va molt equivocat”.

Carod-Rovira ha presentat la guia La societat civil a les Nacions Unides. Es tracta d’un document que ha elaborat Afers Exteriors i Cooperació amb l’objectiu de facilitar, promoure i intensificar la participació de la societat civil en els diferents organismes de Nacions Unides. En l’acte també han participat la viceconsellera d’Afers Exteriors i Cooperació, Roser Clavell i el director general de Projecció Internacional d’Organitzacions Catalanes, Ignasi Doñate, entre d’altres.
 
Segons el vicepresident, amb l’edició de la guia “el Govern vol reforçar encara més aquest paper de la societat civil catalana a nivell internacional, vol que tota la societat civil pugui aprofitar totes les oportunitats de participació al sistema de les Nacions Unides, perquè aquest serà un llegat permanent en benefici de Catalunya i del seu compromís amb la humanitat”.

I més, ha dit, tenint en compte “la ferma voluntat” que ha demostrat històricament la societat civil catalana a l’hora de “participar en els debats globals, de comprometre’s en els reptes mundials, d’actuar també a nivell internacional per transformar el món”. Ha afegit que “la presència internacional de Catalunya no és patrimoni exclusiu de la Generalitat”, sinó que “és una estratègia nacional, una dinàmica nacional” de tota la societat civil.
 
La guia, ha dit Josep-Lluís Carod-Rovira, “és un nou pas del compromís del Govern de Catalunya amb la internacionalització” de la societat civil catalana.“Vol ser l’equipatge de mà per a aquelles entitats catalanes que decideixin emprendre el vol” i “el primer impuls per una societat mcatalana més internacional i més compromesa amb el món”.
 
En l’acte han intervingut els responsables de quatre entitats catalanes que tenen reconeguda la condició d’organitzacions consultives del Consell Econòmic i Social de Nacions Unides: la presidenta de l’Institut Català de les Dones i del Consell Català de les Dones de Catalunya, Marta Selva; el director d’Unescocat, Miquel Àngel Essobma; el director del Secretariat del Fòrum Ubuntu, Manuel Manonelles, i el president del FC Barcelona i de la Fundació FC Barcelona, Joan Laporta.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 MARC-SABATES.COM, BARCELONA CATALUNYA //*//, 12/01/2010 - 09:49

Catalunya som una NACIO //*//.

#3 fgy-, Mataró, 12/01/2010 - 09:27

Para cuándo más implicación a favor de los que nos negamos en pensar en catalán? Soy anormal por poder pensar solamente en mi lengua materna? Si tengo derechos como persona, los tengo también si pienso en español, o solamente si pienso en catalán?

#2 Kropotkin, Vic, 12/01/2010 - 09:20

Pero siendo Cataluña un imperio galáctico, ¿no se queda la ONU algo pequeña? ¿No seria mejor crear un Consejo Intergaláctico presidido por Laporta?

#1 luis, barcelona, 11/01/2010 - 23:12

Solo tres preguntas de las tantas que se me han ocurrido..
¿Cuanto nos costará?
¿Cuantos INFORMES FALSOS se harán?
¿A cuantos esta historia los sacará del paro?