Publicitat
Política · 13 d'Abril de 2014. 20:37h.

Catalunya necessitarà 15.000 milions l'endemà de la independència

Rull s'oposa a la DUI "per no ser com Ossètia del Sud"

Catalunya necessitarà 15.000 milions l'endemà de la independència

Rull i la resta de paritcipants en l'acte de l'Assemblea de Martorell

Catalunya necessitarà 15.000 milions en cas d'una declaració unilateral d'independència segons va exposar el diputat de CiU i secretari d'organització de CDC, Josep Rull, divendres passat en un debat celebrat a Martorell (Baix Llobregat) organitzat per l'Assemblea Nacional Catalana. L'acte va comptar també amb la presència també de l'exconsellera Montserrat Tura i els diputats Oriol Amorós (ERC) i Jaume Bosch (ICV), entre altres ponents.

"Si finalment ha d'haver una declaració del Parlament -va explicar- cal tenir preparada la viabilitat financera del nou Estat amb un crèdit pont o recursos financers propis per poder afrontar el primer any". Rull va calcular que es necessiten "al voltant de 15.000 milions d'euros" perquè el futur estat català pogués fer front a les primeres necessitats.

"L'endemà -va afegir- has de poder pagar els mestres, els Mossos, els metges, hem de transmetre recursos suficients als ajuntaments perquè continuïn funcionant". "Imaginem-nos -va advertir- que fas la proclamació i, al cap d'un mes, no pagues; dos mesos, tampoc; tres, tampoc. "Al quart ve el Montoro, que és aquest senyor que fa veu de No-do, i et diu que: tranquils, mestres, que l'Estat espanyol paga". "Això no podem permetre", va subratllar perquè en la seva opinió faria inviable el procés.

Rull, contrari a una DUI, també va explicar que "ets independent no només si tens una majoria sinó també si la comunitat internacional et reconeix com a tal" i va posar de manifest que "a Ossètia del Sud, "que abans era Geòrgia, només l'han reconegut Rússia, Nicaragua i Veneçuela".

El número tres de Convergència també va recordar finalment que "si Escòcia vota sí a la independència el proper 28 de setembre el dia 19 no serà independent perquè els escoceses han fixat un termini de 18 mesos per negociar amb el Govern britànic i la comunitat internacional".

Publicitat
Publicitat

98 Comentaris

Publicitat
#63 Catsetia del sud, Girona, 16/04/2014 - 16:51

Pero si ja ens hem convertit en república bananera de tot a cent des fa temps. Deute públic al límit (parlo del nostre), Els polítics amb sous més elevats de tot l'estat, xiringuitos a centenars -subvencionats- manca de feina per 1 milió de catalans. En voleu més?

#62 Un Altre, BCN, 15/04/2014 - 00:57

FALS!! L'endemà de l'ndependencia(sempre parlan en ciencia ficció) Catalunya sortirà del deute sobirà espanyol, que avui va pel 96?l PIB, i estic segur que el 90% de la resta de la peninsula es faran catalans a correcuita, ja que sense motor, els hi tocarà pedalar. Ha pensat la ANC en conquerir?

#61 Si no els enviem a Madrid, ja els tenim els 15.000 milions, 14/04/2014 - 22:20

La gota forada la roca, no per la seva força sinó per la seva constància. No pararem fins alliberar-nos. Ho estem aconseguint!

TORNAREM A OMPLIR ELS CARRERS TANTS COPS COM FACI FALTA.

#60 julian, bcn, 14/04/2014 - 21:57

Nadie tiene 15 mil millones. Todo funciona a crédito y lo importante es tener fiadores. Catalunya ya tiene una deuda de cerca de 60 mil millones y rating de bono basura. Al dia siguente esto es un corralito SEGURO

#60.1 Un Altre, BCN, 15/04/2014 - 01:04

La deuda la tiene la comunidad autonoma de Cataluña,como administracion local del Estado Español, por lo que a cobrar los 60000 millones a casa de Mariano, como avalador de la misma. Ficcion:Una DUI acompañada con una moneda virtual, tipo aurora como en Islandia y veremos a quien le meten al corral

#57 Nana Cid, Tarragona, 14/04/2014 - 18:26

paga y pringa el pueblo. Creo que han elegido el peor momento para estas aventuras de final más que incierto, tanto si es legal como ilegal que yo no lo sé pero sus consecuencias sufriré y sufrirá nuestos familiares, amistades, conocidos y saludados según vayan las cosas, gente del pueblo llano.