Publicitat
Política · 26 de Juliol de 2013. 20:59h.

Catalunya no aplicarà la reforma local proposada per Espanya

Ortega diu que és “una llei que té rang inferior a l’Estatut que és el que marca que la Generalitat té competències exclusives en el món local”

Catalunya no aplicarà la reforma local proposada per Espanya

Ortega, durant la roda de premsa

La vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, ha assegurat que Catalunya no aplicarà la reforma local estatal plantejada pel Govern espanyol.

Ortega ha defensat la reforma aprovada a Catalunya “feta des del consens, de la mà de les entitats municipalistes, que respecta l’asimetria del territori i les competències locals” en contraposició al projecte de Llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local, aprovat avui pel Consell de Ministres.
 
Acompanyada del president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, i del president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Xavier Amor, la vicepresidenta ha comparegut per valorar el projecte de Llei del govern espanyol que ha qualificat com “una llei que té rang inferior a l’Estatut que és el que marca que la Generalitat té competències exclusives en el món local”.
 
“Ens creiem el nostre Estatut i tenim voluntat d’aplicar-lo”, ha expressat amb rotunditat Joana Ortega que ha anunciat que en el proper Consell executiu de dimarts 30 de juliol, el Govern català aprovarà l’Avantprojecte de Llei de Governs Locals, “un mandat parlamentari i un compromís personal que culminarà una reforma del món local que és la suma de moltes aportacions” i “que és la Llei que s’aplicarà a Catalunya per blindar-nos del model estatal”. La vicepresidenta també ha volgut destacar els principis sobre el que es basa la futura llei: autonomia local, estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera, subsidiarietat i racionalitat.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 Pere, Lleida, 27/07/2013 - 18:09

La reforma exigirà publicar les despeses desglossades per a cada un dels serveis que presten els ens locals (escombraries,...). Els catalans serem privats d'aquestes dades i de la transparència que la nova llei preveu?
Com sempre, en nom de l'autogovern i de la invasió de competències, més omertà

#4 El azote de los necios, Barcelona, España, 27/07/2013 - 13:36

Si al ciudadano de a pie se le multa y se le castiga por no cumplir la ley, que a todos las instituciones del Estado español y políticos sediciosos o que incumplan la ley les caiga la justicia con contundencia y hasta las últimas consecuencias... basta de farsas separatistas y de corruptos...

#2 Jordi Romero, BCn, 27/07/2013 - 04:16

Òbviament. Catalunya ja s'està passant pel cul totes les merdetes espanyoles. Els espanyols no tenen cap poder sobre els catalans. CAP.

#2.2 BERNARDO, SERENGUETI, 27/07/2013 - 10:10

Veo todo el C per la transicio,al govern, cap de l´oposicio,presi del parlamiento,y a todo el resto de golpistas tipo Muriel,Forcadell y Cardús cautivos y custodiados por el coronel Alamán.El tribunal popular que los juzgara contará con Espada,Losantos, y Boadella.
Recordad:quien busca encuentra

#2.4 Hispano, Hispania, 27/07/2013 - 12:05

Seguid así, que en vez de llegar a Itaca, vais a llegar al estercolero

#2.5 Que colonia más extraña, Barcelona, 27/07/2013 - 12:58

Pero no eráis una colonia sometida y sin libertad?
A ver si os aclaráis los separatas