Publicitat
Política · 12 de Maig de 2009. 15:22h.

Catalunya no se'n refia de Zapatero

Els partits catalans no donen crèdit al president espanyol

Catalunya no se'n refia de Zapatero

Imatge d'arxiu de Duran parlant amb Zapatero

El discurs de Zapatero en el debat sobre l'estat de la nació no ha convençut els partits catalans, que desconfien del president del govern espanyol, i CiU, ERC i IC han carregat contra la intervenció del cap de l'executiu.

El portaveu del grup parlamentari de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha qualificat la intervenció del president espanyol de "més pròpia de campanya electoral", plena de propostes i promeses moltes de les qual no "tindran cap incidència". Ha afegit que ha tingut la "sensació de començar de zero". Duran i Lleida s'ha mostrat en contra de la proposta d'eliminació de la deducció de l'IRPF per a la compra d'habitatges per a les rendes superiors als 24.000 euros a partir del 2011 perquè creu que no farà que es comprin més vivendes sinó al contrari.

De la seva banda, el secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha criticat que Zapatero hagi anunciat "una despesa que no sap com pagarà" i, pel que fa al finançament, ha dit que és "una nova data, la desena després de nou incompliments". Ridao ha considerat que el president del govern espanyol "és de poca fiabilitat" i que per això "el suport d'ERC no el tindrà fins que no arribi el nou finançament" i compleixi amb Catalunya.

I Joan Herrera, portaveu d'IC al Congrés, ha indicat que el discurs de Zapatero ha consistit en "un joc pirotècnic" amb "un to efectista més que efectiu". Ha subratllat que el Govern català només es farà càrrec d'una quarta part dels diners anunciats per incentivar la compra de cotxes, i que Zapatero no ha indicat com pensa finançar les mesures verdes que vol promoure. Pel que fa al nou finançament,  ha considerat "una mala notícia" el nou termini promès, "perquè se sumen terminis sense saber-se quan arribarà". Herrera ha conclòs que és "un mal discurs perquè no dialoga, no pacta i no canvia el més pur estil Zapatero".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Javi, Barcelona, 12/05/2009 - 20:43

Uy sí Catalunya se fía tan poco de Zapatero que le ha dado 25 escaños. ¿Cuántos les dio a CiU y a ERC? ¿La mitad?

#3 roger, gavà-mar, 12/05/2009 - 19:54

Catalunya? el redactor haurà volgut dir CIU y ERC...Catalunya és, som, pert sort, molt més-

#2 joan, manresa, 12/05/2009 - 15:52

Seríem prou rucs de ni tans sols escoltar-lo.,clar que tenin per simbol alló del ruc catalá..be,bromas a part,hem de fugir d'ell com gat escaldat,sinó las consecuencias serán catastroficas.Senyors apretem per la Independencia,lo demés comptes de la vor

#1 LIDIA OBIOLS SERRA, martorell, 12/05/2009 - 15:41

Bé em sembla que no hi hagut cap novetat amb el seu discurs i els partits catalans, socis seus,al govern de Catalunya,el que han de fer és recolzar-lo.Aquesta nova data per al finançament està aprop i podran dir -veieu CIU no ho va aconeguir en 23 anys-