Publicitat
Política · 5 de Maig de 2014. 19:39h.

Catalunya proposa una "refundació" de l'Euroregió

Homs assegura que cal “ampliar i millorar la seva presència i intervenció"

Catalunya proposa una "refundació" de l'Euroregió

Imatge de la reunió

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha expressat el compromís del Govern amb una “refundació” de l’Euroregió Pirineus-Mediterrània per intensificar la cooperació interterritorial i transfronterera, aprofitant que a l’octubre se celebren els 10 anys de la creació d’aquesta entitat. L’Euroregió agrupa Catalunya, les Balears i les regions franceses de Languedoc-Rosselló i Migdia-Pirineus.
 
Homs ha assistit a la reunió de l’Euroregió, acompanyat del Secretari d’Afers Exteriors i de la Unió Europea, Roger Albinyana,  una trobada en què el president de la regió de Migdia-Pirineus, Martin Malvy, ha traspassat la presidència de l’entitat al president de Balears, José Ramon Bauzá, i en la qual també ha participat el vicepresident de Languedoc-Rosselló, Jean Claude Gayssot.
 
El conseller Homs ha afirmat que el nou període de programes europeus per al 2014-2020 “obre noves oportunitats d’intervenció per dur a terme projectes euroregionals conjuntament i, si s’escau, també amb d’altres socis de la Unió”. Del que es tracta és d’”ampliar i millorar encara més la presència i intervenció de l’Euroregió en els seus diferents àmbits d’intervenció, que permetin mantenir i aprofundir la posició rellevant que aquesta està assolint a escala europea i ampliïn la participació dels agents sectorials corresponents dels nostres territoris”.

En la seva intervenció, el conseller Homs ha assegurat que la crisi que afecta de manera general tots aquells territoris no ha de posar en risc l’aposta dels governs per a la cooperació territorial i transfronterera que representa l’Euroregió. “Estaríem equivocats -ha dit- si penséssim que aquests elements de crisi han de reduir o interrompre, ni que fos puntualment, el compromís de treball, en comú que lliure i voluntàriament ens hem donat”. “Ans al contrari”.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 el cid campeador, can anglada Terrassa, 05/05/2014 - 22:35

Si se llamara EURABIA. y tendra un califa llamado Colom el traidor que impondra la sharia catalanoandaluci y en vez de inaugurar pantanos como Franco,inaugurara una mezquita por dia