Publicitat
Política · 1 de Novembre de 2008. 17:07h.

Catalunya renuncia al referèndum d'autodeterminació

Deixarà a l'Estat l'autorització de qualsevol consulta

Catalunya renuncia al referèndum d'autodeterminació

El conseller Jori Ausàs

El conseller de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat, Jordi Ausàs (ERC), ha anunciat que el Govern podrà convocar consultes populars sobre qualsevol assumpte, inclòs l'autodeterminació, si el sol·licita "el sis per cent del cens electoral", és a dir, amb unes 319.000 firmes, encara que serà necessària la prèvia autorització de l'Estat. Aquestes previsions figuren a l'avantprojecte de llei de consultes populars que el Govern de José Montilla aprovarà el desembre, amb l'objectiu que el Parlament l'aprovi el pròxim any, segons unes declaracions periodístiques d'Ausàs. Ha afegit que, en qualsevol cas, per realitzar-se una consulta, ja sigui a nivell autonòmic o local, serà necessari el permís de l'Estat.

Ausàs ha dit que la llei de consultes populars mitjançant referèndum serà "plenament constitucional", i que obeeix al mandat de l'Estatut, ja que el text atorga competències a la Generalitat en la convocatòria de consultes. També ha indicat que, perquè aquesta llei s'ajusti plenament a la Constitució, s'especificarà que, en última instància, serà l'Estat qui tingui l'última paraula i autoritzi cada una de les consultes, siguin d'àmbit local o autonòmic, ja que així queda establert a la Constitució.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#23 Anna Vilarassau, martorell, 03/11/2008 - 15:51

de torn de Madrid, per preguntar als ciutadans de CAT si volen la independència i diu el Sr.Ausàs que aquesta és la manera d'ajustar-se a la Constitució.Què direm ara?,qui li dirà en Monti que l'avantprojecte de llei s' ha de rectificar,qui? ERC!

#22 Anna Vilarassau, barna, 03/11/2008 - 15:46

Ja no podrem acusar a CIU de no haver aconseguit amb els seus 23 anys de govern,la independència de Catalunya oi?, o sí?,però si algú pensa que sí, resulta que ER la independentista de tota la vida i al govern, ara, haurà de demanar permís al govern...

#21 jordi m., maresme, 03/11/2008 - 15:34

Si més no ara es parla d'autodeterminació i independència, que a l'época Pujol aquest tema era tabú. Ara, que igual surten el Mas i el Duran i pacten amb el Zp que ni aixó...

#20 Catalans:Catalunya!, BCN, 03/11/2008 - 14:56

Ens abaixem els pantalons ja o esperem a que ens ho diguin de Madrit?

#19 Estatutot comunitat autònoma catalana, El cel de les oques, 03/11/2008 - 10:31

Article 122. Consultes populars: La Genialitat té competència exclusiva (blabla), salvant el ke disposa l'article 149.1.32 constitucional: El Estado tiene competencia exclusiva sobre la Autorización x la convocatoria de consultes por vía de referendum.