Publicitat
Política · 28 d'Octubre de 2015. 11:08h.

Catalunya Sí que es Pot no votarà a favor de la declaració de sobirania

Planteja un referèndum pactat amb el Govern espanyol que sorgeixi de les eleccions

Catalunya Sí que es Pot no votarà a favor de la declaració de sobirania

Lluís Rabell, durant la roda de premsa

Catalunya Sí que és Pot ha registrat aquest dimecres al Parlament una resolució alternativa a la declaració independentista de Junts pel Sí i la CUP a la que planteja la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació el 2016 acordat amb el Govern que sorgeixi de les eleccions generals del 20-D.

La proposta, que els impulsors volen que sigui debatuda en igualtat de condicions amb la resolució secessionista, insta la Cambra catalana a presentar durant el primer trimestre del 2016 davant les Corts una proposició de reforma de la llei del referèndums de 1980 per fer possible que els catalans siguin consultats sobre el seu futur polític i en el cas que el Congrés bloquegés aquesta via insta a "nous i més enèrgics processos de mobilització social i ciutadana".

El president del grup parlamentari de Catalunya Sí que és Pot, Lluís Rabell, ha al·legat que "el 27S no va generar un mandat per a la desconnexió però si per un procés constituent". "Un procés constituent que necessita assentar per mitjà d'un referèndum d'autodeterminació el 2016", ha afegit en roda de premsa.

"El referèndum és l'únic camí viable i l'únic que pot refer la unitat del catalanisme i acabar amb la situació d'empat infinit", ha justificat Rabell, que ha titllat de "fugida cap endavant" i "focs artificials" la resolució que insta a la desobediència al Tribunal Constitucional. També ha advertit a Junts pel Sí i la CUP que "tenen força per plantejar un pols a l'Estat però no per guanyar-lo".

Finalment, ha indicat que "nosaltres vam insistir buscar sinergies amb la resta de forces progressistes a l'Estat que tb volen canviar un règim esgotat". "Que no ens situïn en cap front: estem al costat del procés constituent, del dret a decidir i de donar poder a la ciutadania", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#15 Joaquin, Montcada i Reixac, 29/10/2015 - 07:58

Hibridos totales,el "potipoti transversal"en medio de las decisiones,más claridad y menos pasteléo.

#14 Santiago, Madrid, 28/10/2015 - 20:45

¡ Resistencia ! Suenan las cacerolas en Cataluña contra el proceso separatista

http://dolcacatalunya.com/2015/10/27/resistencia-suenan-las-cacerolas-en-cataluna-contra-el-pruses-separatista/

Se ha convocado espontáneamente por las redes sociales hace unas pocas horas.

#13 Víctor, Vallirana, 28/10/2015 - 18:44

Pablo Iglesias habla en Europa de "mi patria, mi país, lo ciudadanos de mi país" y en su país dice que hay que hacer un referéndum para desintegrarlo.

#11 aaron, Sant Celoni, 28/10/2015 - 14:53

¿Hacemos apuestas? La votación será secreta e igual que esta vez habrá votos podemitas a favor.

#11.1 Jose, Cornellá, 28/10/2015 - 16:11

Iglesias debería OBLIGAR a decir a los miembros de Rabell por adelantado que van a votar, porque sino estan mintiendo al electorado. El "patriota" Iglesias quedara en muy mal lugar para toda España. Se debería obligar a ese grupo que se posicione antes de las votaciones clara y contundentemente.

#10 Carlos Gomez, Bcn, 28/10/2015 - 13:44

"Los Pujol llegaron a ocultar en Andorra mas de 40 millones, 11 veces la herencia del abuelo.
La comision rogatoria tambien constata que la familia habria delinquido como una organizacion criminal perfectamente estructurada"

EL 2011 SOBTADA I COLECTIVAMNENT CdC ES VA TORNAR INDEPENDENTISTA.