Publicitat
Política · 21 de Juliol de 2012. 10:25h.

Catalunya, sota risc d'intervenció

El Govern no descarta fer com la Generalitat Valenciana

Catalunya, sota risc d'intervenció

Una reunió del Govern

El govern català no descarta seguir els passos del País Valencià i recórrer al fons de liquiditat de l'Estat per fer front als pagaments que té pendents. Així ho han assegurat fonts del departament d'Economia a TV3, que han explicat que s'està valorant aquesta possibilitat i que la Generalitat prendrà alguna decisió en els propers dies.

El portaveu del govern, Francesc Homs, ha deixat també la porta oberta al fet d'accedir a un fons que no entén com una intervenció o rescat sinó com una línia més de crèdits ICO. Homs recorda que Catalunya ja s'ha finançat, fins ara, a través de l'ICO, com han fet totes les comunitats autònomes.

El portaveu ha lamentat també que l'executiu espanyol "no ha complert" amb la idea d'emetre "hispabons" aquest mes de juliol, un mecanisme que el conseller d'Economia català, Andreu Mas-Colell, fa gairebé un any que demana per ajudar les comunitats a esquivar els problemes de finançament que troben als mercats.

El fons de liquiditat es va crear el 13 de juliol amb una dotació de 18.000 milions d'euros. És un mecanisme de caràcter temporal i voluntari, al qual poden acollir-se aquelles autonomies que requereixin liquiditat.

Publicitat
Publicitat

43 Comentaris

Publicitat
#33 thyson, Madrid, 23/07/2012 - 12:37

Creo que no habéis entendido la noticia: Cataluña está en la ruina. No tiene dinero. El tripartito os llevó a la ruina y ZP os remató. Ahora CiU no está recortando todo lo que debiera.
El Gobierno central os va a prestar el dinero que necesitáis, no al contrario..

#32 contdown, bcn, 22/07/2012 - 21:29

L'objectiu dels ecspanyols, acabar amb les autonomies. Com fer-ho? economicament. De quina manera? expoliant tot lo nostre, no pagar el que ens deuen i despres venir com a salvadors. O sigui, Ells ens han portat fins aqui (PSC). No se que fem, que no marxem ja!

#31 jaume, barcelona, 22/07/2012 - 15:14

que deixin de robar, tan catalenas con espanyols

#30 Pepe, Barcelona, 22/07/2012 - 09:46

Risc? Perquè diuen que és un risc? Si fa falta liquiditat, doncs endavant, a què esperen?
Quants complexes...

#29 Ramon, bescanò, 22/07/2012 - 02:13

sient conscients de la historia de criticar a Madrit i votar feixistes catalans,veient com estem ara;feixistes catalans again;la intervenció es necessaria,abans non ens deixin a la miseria tots o pitjor....que algú ens governi pq nosaltres no sabem el que fem ni que votem,ens tractaran pitjor q ciu?