Publicitat
Política · 4 de Juny de 2013. 12:27h.

"Catalunya també és meva i no vull la independència"

Una alcaldessa del PSC replica una carta de Mas i li demana que "aporti solucions a la situació actual"

"Catalunya també és meva i no vull la independència"

Conxita Campoy, en una foto d'arxiu

L'alcaldessa de Malgrat de Mar, Conxita Campoy (PSC), ha lamentat que la carta que ha rebut del president de la Generalitat, Artur Mas, sigui per convidar-la a participar en els actes que s'han organitzat per commemorar els 300 anys l'11 de setembre i no per solucionar els problemes del seu municipi com, per exemple, el 1.600.000 euros que els deu la Generalitat.

En la rèplica publicada a El Periódico li expressa que "ha de saber que Catalunya també és meva i sobretot és del poble de Catalunya, de tota la seva gent. I que no vull la independència ni perdre el temps mentre un sol de nosaltres passi necessitats".

Campoy demana a Mas que "no s'enganyi i treballi per a tothom sense distincions, i en comptes de crear estructures d'estat, que ja les tenim (Parlament, seguretat, competències, encara que algunes siguin compartides), exerceixi de president i demostri que pot gestionar el que de moment té, que és molt".

En el text remarca que "a mi m'importa molt poc el que va passar fa 300 anys. La història és així. El que està fet, fet està, i si ens aliem amb qui no vam haver de fer-ho, doncs mala sort. La meva mare em deia de broma: "Filla, si les coses es poguessin canviar, totes es farien de manera diferent", i acabava amb un 'xxxst'. Si el timbaler del Bruc en comptes de tocar el timbal s'hagués tocat una altra cosa, qui sap si avui seríem francesos".

L'alcaldessa socialista diu que "el que m'importa és saber què he de dir als meus, als meus conciutadans, quan vénen a veure'm plorant, humiliats, desesperats, perquè ja no saben què fer. Voldria viure en un país en què els seus dirigents no pensessin només en ells mateixos sinó en el seu poble. No vull cims, no vull 'un Govern dels millors'. Vull polítics i un govern que no perdin el temps i que aporti solucions a la situació actual".

També vol "un President que demani disculpes pel cas Millet, per la resta de casos que estan sota sospita o imputació, i que no es digui que això respon a una estratègia judeomaçònica de Madrid. Vull que denunciï la corrupció instal·lada en alguns sectors de la societat política, banquera, industrial o social (diner negre). Sé que per fer això primer cal reconèixer que s'han comès alguns errors".

"No necessito retrocedir 300 anys -diu- per veure pèrdues de llibertats, que afecten sobretot els més humils i les classes mitjanes, perquè els altres, la classe política i els poderosos econòmicament, continuen mantenint una sanitat de luxe, col·legis privats i tenen garantida l'entrada a la universitat".

Conxita Campoy manifesta que "en pocs anys de govern ja ens fem una idea del concepte que tenen del país i de la seva gent. Davant la incompetència és més fàcil dir que la culpa és de Madrid. I sí, President, algunes persones des de Madrid i de la resta de l'Estat són culpables d'alimentar una clara animadversió cap a Catalunya, però nosaltres no podem pensar que ho hem fet i que el que estem fent està tot bé".

"Tampoc no necessito girar la vista 300 anys enrere per saber quin concepte i quina idea de país té, Sr President. En la meva memòria recent vull recordar i recordo el govern del tripartit. No hi havia ningú per fer un traspàs com exigeix una democràcia. Els havíem usurpat una parcel·la de poder que pensaven que era exclusiva de Convergència i Unió i el primer missatge va ser la mala gestió i que les arques estaven buides. El tripartit havia perjudicat Catalunya. I, ¡paradoxes de la vida!, els que pitjor van gestionar les seves carteres van pujar en vots a més d'altres partits que faran que Catalunya i Espanya siguin ingovernables i de difícil gestió", conclou l'alcaldessa de Malgrat de Mar.

Publicitat
Publicitat

174 Comentaris

Publicitat
#96 Ferran, Barcelona, 05/01/2014 - 15:23

Lo que mai entendré es que ens rentin el cap amb 300 anys de catalunya, quan practicament tots som fills, nets, o besnéts de immigrants d'altres regions d'Espanya. Per a mi la "Independecia" realment amaga unicament la tacanyeria catalana, es a dir, catalunya te calers, doncs tots per a nosaltres.

#95 barretinaires, bcn, 05/06/2013 - 20:43

Té raó la iaia, el millor per sortir de la crisi és que Espanya segueixi robant 50 milions diaris. (és curiós, a aquesta espanyola se li'n refot el dèficit fiscal però no els diners que li deuen a "ella", això se'n diu ser solidària espanyola) Amb el tripartit això no passava...

#94 laura, bcn, 05/06/2013 - 14:32

Tots es basen en suposicions antigues, pero ningu mira l' autoregulacio ni els drets conseguits fins ara, la llibertat sindical, la d' associacio empresarial, els drets fundamentals, els constitucionals... i si be si pensa, espanya fins ara a aconseguit ella totsola el que ctlnya no a pogut consegui

#93 Mercè, Barcelona, 05/06/2013 - 13:03

No hi ha més sord que el qui no vol sentir. Sra. Alcaldessa de Malgrat: tot el que vostè demana, trobar solucions per als problemes de la gent, és precisament el que s'està fent. Els nostres problemes només es solucionaran si tenim un país independent. Amb Espanya ja sabem com ens va.

#92 sonia, blanes, 05/06/2013 - 12:24

Vosté ho ha dit la voluntat ha de ser del poble de Catalunya. Doncs es pregunta i així el poble ho decidirá. Hi ha alguna cosa més democrática que aquesta???