Publicitat
Política · 10 de Març de 2011. 12:43h.

Catalunya té dret a l'autodeterminació

El Parlament reconeix el "dret irrenunciable" del poble català al dret a decidir

"El Parlament respecta i fa costat" a les consultes sobiranistes que s'estan celebrant arreu del país i especialment a Barcelona el proper 10 d'abril. Així resa el tercer punt de la moció que ha presentat Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i que, amb l'esmena presentada per CiU, ha aprovat el Parlament gràcies als vots de CiU, Esquerra, Solidaritat i Iniciativa, que s'ha abstingut en el suport a la consulta de Barcelona. PSC, PP i Ciutadans hi han votat en contra.

El Parlament ha donat llum verda, amb 85 vots a favor i 45 vots en contra; a una moció que considera "el dret a l’autodeterminació dels pobles com a dret irrenunciable del poble de Catalunya".

L'esmena posa de manifest que "el Parlament de Catalunya, respecta i dóna suport a les consultes populars que s'estan celebrant a tot el país, la del seu capital, Barcelona, i les dels altres municipis de Catalunya". El text recull també el compromís de la cambra amb el dret d'autodeterminació dels pobles, però deixa fora el reconeixement de Kosovo com a estat independent.

Segons el redactat aprovat, la cambra "defensa" el dret de la societat civil catalana a expressar-se lliurement a través de consultes a la ciutadania i "agraeix" la implicació de les persones voluntàries que organitzen els referèndums.

Durant la seva intervenció, el diputat de SI Uriel Bertran ha manifestat que "és la primera vegada que es votarà al Parlament de Catalunya el dret a l'autodeterminació. És la primera vegada que aquest Parlament es reconeix com la sobirania del poble de Catalunya". "Avui el Parlament fa un acte de sobirania", ha afegit. Ha acabat la seva intervención amb un "visca Catalunya lliure".

Per la seva part, la diputada de CiU, Dolors Batalla, ha apuntat que "nosaltres estem satisfets que hagim arribat a aquest acord", però ha recordat a al subgrup de SI que la moció que havien presentat "tenia un punt d'interpretació". També ha insistit en què el Govern està al costat del dreta decidir i ha afegit que "espero que la consulta de Barcelona tingui un èxit de participació".

Representants del grups que han aprovat la moció, a les escales del Parlament, amb membres de Barcelona Decideix

77 Comentaris

Publicitat
#77 Francesc, Barcelona, 11/03/2011 - 20:32

Carracuca, moltíssims voldríem que quan anem pel món ens considerin com el que som: catalans. Amb esperdenyes i barretina o sense. Per això volem un referèndum vinculant.

#76 Francesc, Barcelona, 11/03/2011 - 20:30

ablo no entenc com heu arribat a aquesta conclusió. Doncs què estem fent amb el desplegament de les consultes? Són una mena d'assaig del referèndum d'autodeterminació que volem.

#75 Francesc, Barcelona, 11/03/2011 - 20:26

Carracuca, una cosa és el fet administratiu, legal. L'altra el fet sentimental. És de sentit comú

#74 Anti-anticatalanista, barna, 11/03/2011 - 20:07

Juan, del "Bajo Llobregat" (sic) tenías que ser. Los guetos de Santa Coloma y L'Hospitalet, el cinturón metropolitano en general, donde se agolparon un millón y medio de inmigrantes andaluces, extremeños, etc. ha sido lo que ha hecho más daño a Cataluña y a su lengua.

#73 carracuca, barcelona ESPAÑA, 11/03/2011 - 18:39

juan (bajo llobregat), vuelve a mirar tu dni o tu pasaporte a ver si bajas de la higuera de una vez y abres los ojos, ¿lo ves bien?, ESPAÑA. Cuando vayas por todo el mundo puedes ponerte barretina, esperdeñas o liarte en la estelada pero te seguirán considerando ESPAÑOL.