Política · 19 de Setembre de 2012. 11:53h.

Catalunya té pressa

Mas posa en marxa la hisenda pròpia sense esperar la reunió amb Rajoy

Catalunya té pressa

El President, Artur Mas, amb els presidents de les quatre diputacions

El Govern de CiU ha posat en marxa avui, amb un conveni signat amb les quatre diputacions, l'embrió de la futura hisenda pròpia, el primer pas per a una Agència Tributària amb capacitat de recaptar impostos.

El propi president de la Generalitat ha afirmat que és un acte “carregat de simbolisme”, però que “no va contra ningú malgrat algunes reaccions per introduir-nos la por".

“Procurarem que el pacte vagi per la via de l’entesa, però Catalunya ha de fer camí i farà camí”, ha afegit el dia abans de la reunió amb Mariano Rajoy a la Moncloa.

Catalunya té ràdio i televisió nacionals, escoles i policia autonòmiques i, des d’aquest dimecres, les bases per gestionar un àmbit tributari propi. Mentre Rajoy rebutjava al Congrés el pacte fiscal català, Mas constituïa l’embrió d’una altra estructura pròpia d’Estat.

Emulant Enric Prat de la Riba, Artur Mas ha reunit a la Generalitat els presidents de les quatre diputacions catalanes per comprometre’ls a col·laborar en matèria tributària. Des del 2014 funcionaran a Catalunya 150 oficines que gestionaran per a la ciutadania els tributs que recapten els ajuntaments i el govern català.

Publicitat
Publicitat

70 Comentaris

Publicitat
#39 fllambri, BCN, 20/09/2012 - 00:01

Pressa no tenim, el problema es que ja fa temps que tindrien que estar fora.

#38 Kropotkin, Vic, 19/09/2012 - 19:52

Lo que pasa es que, si pagamos a estos, luego la Hacienda española, que es la que nos ha de pagar las pensiones, dirá que no nos paga porque no hemos cotizado losultimos años. ¿No es esto un poco peligroso para los trabajadores?

#38.1 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 19/09/2012 - 22:36

Lo realmente progresista y de izquierdas es que los trabajadores catalanes renuncien a sus derechos para que la burguesia secesionista pueda pagar menos impuestos a costa de tener un Estado hecho a medida de sus necesidades... Asi que en lugar de pensiones repartan señeras....

#37 Bacus, Sort, 19/09/2012 - 19:26

Ja va sent hora........amb un parell.........

#36 Pepe, Barcelona, 19/09/2012 - 18:39

Campanya electoral del Mas: govern dels millors, business friendly, sortir de la crisi...
Resultat govern Mas: increment del deute, qualificació escombraria del bo català, Catalunya dividida...
Encara hi ha algú que es cregui al Sr. Mas?

#35 Xavi, Barcelona, 19/09/2012 - 17:48

I el PP què opina d'això? Ens oblidem del pacte que hi ha a la diputació de Barcelona entre CyU i PP ? No crec que li faci molta gràcia fer "estructures d'estat" a Barcelona...

#35.1 Mohammed Abdullah, Ceuta (España), 19/09/2012 - 18:51

El PP complice parlamentario de CyU debemos entender que está de acuerdo con este despropósito secesionista, algo que por cierto, tampoco sorprende entre liberales que prefieren un estado roto pero delgadito a uno que pueda defender los derechos de sus ciudadanos y contribuyentes...