Publicitat
Política · 31 de Març de 2015. 19:26h.

Catalunya té un miler de consellers comarcals

El Govern aprova el decret que fixa les bases per a l'elecció dels membres dels consells comarcals

Catalunya té un miler de consellers comarcals

Una imatge de la reunió del Consell Executiu (Foto: Jordi Bedmar)

El Govern ha aprovat aquest dimarts el decret que regula la proclamació, el procediment i el nombre de membres dels consells comarcals que es triaran arran de les eleccions municipals del 24 de maig. Una xifra que supera el miler de consellers comarcals, concretament 1.048 consellers.

El decret estableix que un cop celebrades les eleccions municipals, les juntes electorals provincials de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona proclamaran els membres dels consells comarcals, d'acord amb el procediment establert al Text refós de la Llei de l'organització comarcal de Catalunya, amb l’excepció del territori de l’Aran.

A més, es preveu redistribuir, en una disposició addicional, el nombre de consellers en cas que es constitueixi la nova comarca del Moianès abans de la celebració dels comicis locals.

També fixa el nombre de consellers a escollir en cada consell comarcal, d'acord amb l'última xifra de població de cada municipi aprovada oficialment i amb el que disposa la normativa vigent.

El Consell Executiu ha aprovat el Projecte de llei pel qual es crea la comarca del Moianès, que estarà integrada pels municipis de Calders, Castellcir, Castellterçol, Collsuspina, Granera, l’Estany, Moià, Monistrol de Calders, Sant Quirze Safaja i Santa Maria d’Oló.

Com a conseqüència del resultat del procés participatiu celebrat en aquests municipis amb el resultat favorables a la creació del Moianès s’ha aprovat  aquest acord de Govern per aprovar el projecte que culminarà amb l’aprovació de la llei al Parlament de Catalunya.
 
Els ajuntaments dels 10 municipis que integraran la nova comarca van exercir la iniciativa de creació del Moianès, a través d’acords de ple adoptats amb el quòrum legalment previst.
 
El Consell Comarcal del Moianès es constituirà després de la celebració de les eleccions municipals del 24 de maig, un cop hagi entrat en vigor la llei de creació de la comarca.
 
La capital del Moianès serà la localitat de Moià, on hi haurà la seu oficial dels òrgans de Govern. La creació de la nova comarca modifica les comarques del Bages, Osona i el Vallès Oriental.

Publicitat
Publicitat

39 Comentaris

Publicitat
#31 luis, barcelona, 01/04/2015 - 21:08

Indecencia es la palabra adecuada?

#30 pere, barcelona, 01/04/2015 - 19:01

Els que han "muntat" aquest entramat son dignes d'organitzar les "estructures d'estat"?. Com podem refiar-nos d'aquesta gent?. Estan més preocupats de mantenir aquestos pessebres que d'altres coses. Mentrestant la meva mare (600 e. pensió) pagant-se les pomades que li nega el Sr. Boi.

#30.1 Perdona , peró oblides , 01/04/2015 - 20:05

Qui ha fet la llei dels medicaments que es tenn que pagar ha set el Rajoy. En va treure mes de cinc-cents de cop. I alguns no tenen susbtitut. Ara si ets de C's pots tornar a votar al Rajoy.

#30.2 Oriol, Collsuspina, 10/04/2015 - 17:52

Hola Pere.
Sóc l'Alcalde de Collsuspina.
Per les meves hores de dedicació al càrrec cobro 500 € i en cap llei diu que els consellers comarcals hagin de cobrar

Els meus pares també es paguen els medicaments.

Gràcies

#29 josepxicot, Barcelona, 01/04/2015 - 17:03

Institucions gents democràtiques,sols hi són,amb
sou i prevendes,els endollats,amics,famíliars i ca
marades ultra-catalanistes,no serveixen per res,sols
despeses que paguen els contribuyents.Dropòs

#28 De-MAS-Cràcia, Barcelona, 01/04/2015 - 15:51

Tantes administracions! Si el que està de moda és externalitzar-ho tot, em fa l'efecte que comencen a sobrar polítics, alts càrrecs i tècnics d'alta gamma, que per gestionar l'expedient de contractació de l'empresa de torn no calen i no fan més que escalfar la cadira i en molts casos fer l'egipci.

#27 Carlos Gomez, Bcn, 01/04/2015 - 15:49

Per els mes xafarders i amants de les ulceres agudes remcoanaria que miresiu quants dels nostres productius escriptors de fulls de ruta bisetmanals forman part del glorios Centre de Normalitzacio Lunguistica.
No recomenable per cardiopatas ni hipertensos.