Publicitat
Política · 24 de Novembre de 2009. 13:23h.

"Catalunya tenia molt més prestigi en el franquisme"

Jordi Pujol afirma que "l'Estatut no ha anat bé" i augura que "les coses sortiran malament"

"Catalunya tenia molt més prestigi en el franquisme"

Pujol, en una imatge d'arxiu

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, en un esmorzar organitzat pel centre d'estudis que porta el seu nom i en el qual estava convidat l'escriptor Javier Cercas, ha manifestat que "l'Estatut no ha anat bé". "Ens ha anat malament des del punt de vista dels resultats concrets", ha afirmat, a més d'augurar que "les coses saldran malament".

"Suposant que, malgrat que les coses surtin malament, l'Estatut hagi pogut representar algun progrés, que és probable que en algun punt concret el representi, tot i així és dubtós que aquest progrés ens compensi del desgast tan gran que hem tingut", ha afegit.

Pujol detecta un "empitjorament com mai no hi ha hagut en les relacions entre Catalunya i Espanya" i ha recordat que "en l'època de Franco la relació era molt pitjor políticament i des del punt de vista de l'administració, però no des del punt de vista de l'opinió pública. El prestigi de Catalunya era important, molt millor que ara".

Publicitat
Publicitat

48 Comentaris

Publicitat
#48 Frederic Font Paulus, heroi d'Stalingrad, Katalonien, 25/11/2009 - 17:00

Com gosses dir Espanyol que el Generalíssim Francisco Franco Bahamonde y Salgado Araujo, va portar l'industria a Catalunya. Això és supermentida. Ja abans del cataclisme i holocauste que fou la guerra hi havia un fotiment d'Industria. Entessos

#47 F.M., Lleida, 25/11/2009 - 16:19

Quan un país com el nostre, que sempre havia estat honrat i treballador, passa a ser més folclòric que la Pantoja per amagar corrupteles i xapuces, és normal que es perdi prestigi.

#46 Español, España, 25/11/2009 - 15:48

Y tanto que tenía más prestigio. Si fue en el Franquismo cuando Cataluña creció más que nunca con dinero público Español. Franco llevo la industria Española a Cataluña. Esa industria debe volver a España. BOICOT TOTAL.

#45 Pau Miserachs, Barcelona, 25/11/2009 - 13:50

El que hem perdut és l'orgull de dirnos i sentir-nos catalans. Som catalans, diguem-ho i que ho acceptin que som catalans i que Catalunya té ànima pròpia.
Sota el franquisme a Catalunya governà l'hipocresia.

#44 ccc, bcn, 25/11/2009 - 10:20

l\'important de la frase no és el franquisme, si no la perduda de prestigi, q no és res més q un reflex de la realitat de la societat Catalana. Catalunya cada cop es sembla més a el Madrid del passat, ciutat de funcionaris i polítics