Publicitat
Política · 1 d'Agost de 2010. 16:45h.

Catalunya, "terra de prohibició", segons The Economist

El setmanari britànic qüestiona la supressió dels toros

Catalunya, "terra de prohibició", segons The Economist

Imatge de la web de 'The Economist'

El setmanari britànic 'The Economist' es fa ressò en el seu proper número de l'abolició dels toros a Catalunya amb un aspre comentari titulat 'La terra de la prohibició'. La revista, d'orientació liberal, ludeix al veto del burca en els edificis públics de municipis com Barcelona, Lleida i Tarragona per preguntar "què serà el pròxim que proscribirá Catalunya".

"Els catalans li estan agafant el gust a prohibir qualsevol cosa que els molesti", prossegueix el text, que recull les declaracions d'un diputat de CiU al sentit que alguns dels seus companys van decidir donar suport al veto de les corrides com a represàlia per la sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut.

The Economist, que ja va desencadenar una intensa polèmica amb la Generalitat el 2008 quan va denunciar la seva "obsessió" lingüística a favor del català, explica que la proximitat de les eleccions autonòmiques ha propiciat aquest "espasme d'intolerància", i explica que abolir els toros a Catalunya "és una mica com si un estat alemany prohibís la salsitxa".

El Col·lectiu Emma ha replicat l'article The Economist i ha qüestionat que "oblidi els mèrtis de la propsota de les curses de braus a Catalunya i es focalitzi en la suposada limitació de les llibertats dels individus. Per què s'hauria de permetre a Barcelona el que no es permetria a Berlín o Londres?".

"Reprovem que The Economist critiqui el dret dels catalans, a l'igual que cap altra democràcia, a acceptar què i què no és acceptable en el nostre país. I també constatem que, per la raó que sigui, és positiu que un espectacle tan penós sigui prohibit a Catalunya, i que en tot cas haurien de ser els espanyols els que es plantegessin com pot ser que un espectacle com aquest sigui un símbol nacional", ha afegit.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#23 No hasse falta dessir nada artur mas..., Jaujalunya, 03/08/2010 - 12:22

Probicionismo = nacionalindependentismo

#22 fascismo catalanista tampoco, gracies., vic, 02/08/2010 - 18:34

y de la creacion de un estatut que hace que castellanohablantes seamos ciudadanos de segunda lo cual deja en entredicho la calidad de la democracia en catalunya: hasta el libro de estilo de tv3 lo dice clarito primero unos y luego siempre los otros

#21 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 02/08/2010 - 14:44

The Economist es llença pedres a la propia teulada.El públic anglès en general aprecia que es prohibeixin la corrida i qualsevol maltractament animal.
Qualsevol català que viatgi per l'estranger sap que l'assassinat dels braus està molt mal vist.

#20 jOSEP mª, Girona, 02/08/2010 - 13:50

Senyors periodistes de The Economist: el veritable compendi de prohibicions és la Constitución Española, per la qual , catalans i bascos tenim prohibit ésser alló que realment som.


#19 aguineu, bcn, 02/08/2010 - 13:41

van dir el mateix quan ells van prohibir la caça de l'aguineu o és que aleshores era un model de llibertat.