Publicitat
Política · 28 de Gener de 2020. 22:58h.

Catifa vermella per als presos

Toni Morral els tracta de consellers del “Govern legítim”

Catifa vermella per als presos

Toni Morral

El president de la comissió parlamentària sobre els efectes de l’aplicació de l’article del 155, Toni Morral, ha tractat a tots els exconsellers presos que han comparegut aquest dimarts com a consellers del “Govern legítim”. També els ha presentat dient-los que són a “casa seva”.

Morral -que és diputat de JxCat- ha manifestat que la sessió d’aquest dilluns ha estat “intensa” i “fortament emotiva” per la presència d’Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Joaquim Forn, Josep Rull i Dolors Bassa.

El president de la comissió ha donat la paraula a Oriol Junqueras afirmant que “no resulta fàcil encertar amb les paraules oportunes en una sessió tan excepcional com és aquesta”. Respecte la marxa dels representants de Ciutadans de la comissió, Morral ha lamentat que “no pugui contestar-li mirant-los-hi a la cara”.

A l’exconseller de la Presidència, Jordi Turull, li ha definit com “una persona cercadora permanent d'acords i de consens en els afers parlamentaris”. Ha insistit en què “presidir aquesta comissió té una càrrega emocional per a tots, especialment per als que hem conegut i coneixem els compareixents i la situació que en aquests moments pateixen”.

Morral ha fet servir expressions similars per referir-se a la presència de l’exconseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva, de qui ha destacat que “la mateixa presència és francament reconfortant”. Per acomiadar-lo, ha volgut ressaltar el “seu compromís”.

També ha assegurat que és “un plaer” haver comptat amb la compareixença de l’exconseller d’Interior, Joaquim Forn. “Deixi’m agrair-li aquest to tan seu, que costa de trobar en la política i que denota una enorme qualitat humana”, ha subratllat.

El diputat de JxCat ha assenyalat la “capacitat pedagògica” de l’exconseller de Territori, Josep Rull, per explicar “aspectes que són complexos” d’una manera “molt didàctica, molt pedagògica, molt entenedora”.

Pel que fa a l’exconsellera de Treball, Dolors Bassa, ha volgut posar de relleu el “colpidor testimoni” a l’hora de relatar “la dimensió humana i el que vol dir estar empresonat”. També “l’harmonia amb què vostè ha conjugat la contundència de la defensa dels drets i la justícia social, amb aquesta candidesa, calidesa i sensibilitat pròpies d’una dona que mereix estar al capdavant del compromís polític”.

Morral ha conclòs que la sessió d’aquest dilluns ha estat “excepcional”, “carregada d’emoció” i “reveladora” per conèixer “el que ens pren com a país la repressió”.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#7 Sergi Sergio, Barcelona, 29/01/2020 - 14:10

Bueno, "els herois" ya han podido tener su homenaje, ahora a dormir al Hotel Lledoners de nuevo.

#6 Sergi, Bcn, 29/01/2020 - 10:42

Por la cara ya se ve que tipo es este Morral. El PEOR alcalde de Cerdanyola.

#5 Montserrat, Barcelona, 29/01/2020 - 09:32

Ja han fet la comediota i han pogut sortir de la gàbia per berenar i dir quatre bestieses,ben custodiats per policies i despres cap a dormir a l'hotel de les reixes que hi estan molt be. Se'ls va veure millor d'aspecte que quan obeien al boig de WCLoo pero millorarien la llengua viperina si estiguessin a Soto del Real que es respira millor

#4 Ojotuerto, Calafell.tab, 29/01/2020 - 07:40

Queremos verlos màs, con sus manìas depresivas, vomitando ajustes de cuentas personales, paranoicos, pidiendo la autonomìa , echando en cara a los que aceptaron el 155 en la gestiòn y colaborar porque estaban locos por seguir cobrando. 4 muertos en un par de dìas de lluvias torrenciales y 3 muertos en una explosiòn y no pasa nada.

#3 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 29/01/2020 - 02:46

"Gabriel Rufián @gabrielrufian
Escuchar a @junqueraas es como encender un GPS en mitad de la nada.

Que falta nos hacías.
9:22 a. m. · 28 ene. 2020·Twitter for iPhone"

Veieu que us deia ? I des de un aifon. Aquest es va jurar i perjurar que mai mes tornaria a pasar gana a la vida i d´aqui no el desacabalgan ja ni els GEOS

#3.1 Ojotuerto, Calafell.tab, 29/01/2020 - 08:20

En mitad de la Nada, después de siete años de prusses. Y uno que está en prisiòn por el viaje a la Nada, es el GPS,,,,,, esto no lo supera Joaquín Reyes y sus Zanguanjos.jajajajajajaja.