Publicitat
Política · 27 de Febrer de 2013. 13:13h.

Catorze alcaldes s'apunten a la 'Dipu' per cobrar més

L'organisme provincial paga més que l'ajuntament

Catorze alcaldes s'apunten a la 'Dipu' per cobrar més

Els catorze alcaldes

Un total de 14 alcaldes han renunciat al sou municipal per cobrar de la Diputació. Els alcaldes han declarat dedicació total a la Diputació per poder cobrar un sou més elevat, segons informa El País. Això provoca un estalvi de diners a les arques municipals, però en molts casos els permet cobrar més del que cobrarien per la seva dedicació a l'Ajuntament.

Els 14 alcaldes que utilitzen aquesta pràctica són Ferran Civil (Cercs) Salvador Esteve (Martorell), Mercè Conesa (Sant Cugat), Joaquim Ferrer (Vilassar), Joan Carles Garcia (Tordera), Ramon Riera (Torrelavit) Josep Salom (Tona), Marc Castells (Igualada) Mireia Solsona (Matadepera) i Andreu Carreras (Lliçà de Vall), tots ells de CiU.

També utilitzen aquesta tàctica Josep Mayoral (Granollers) i Ignasi Giménez (Castellar) del PSC, Pere Prat (Manlleu) d'Esquerra i Xavier García-Albiol (Badalona), del PP. Aquesta falsa dedicació exclusiva permet a aquests alcaldes, i també a 17 regidors, accedir a sous que en moltes ocasions estan fora de l'abast dels seus ajuntaments.

Per exemple, Ferran Civil, alcalde de Cercs, municipi del Berguedà de només 1.300 habitants, cobra 6.921 euros bruts al mes (per 14 pagues anuals) de la Diputació com a vicepresident. Mireia Solsona, alcaldessa de Matadepera (8.600 habitants), cobra 5.967 euros al mes. Ignasi Giménez, alcalde de Castellar del Vallès (23.000 habitants), s'embutxaca 5.967 euros mensuals.

Els càrrecs públics no poden tenir més d'un sou, encara que tinguin diferents càrrecs. En aquests casos solen quedar-se amb el salari més elevat i la resta d'institucions on exerceixen una tasca reben dietes més o menys nombroses.

D'aquesta manera, 31 dels 51 diputats que conformen el ple han optat aquesta legislatura per assegurar que treballen en l'ens provincial "amb dedicació exclusiva". Aquests 31 diputats tenen un cost de 2,6 milions d'euros a l'any per a les arques de la Diputació.

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#25 Antoni AB, Sant Cugat, 04/03/2013 - 19:56

A veure.. la gent ha d'estar pagada per la feina que fa (i el millor possible). El problema es que aquests sous estan falsejats... O treballes per la Diputació o treballes per l'Ajuntament.
A , O reps dietes de l'Ajuntament o de la Diputació. però no dels dos puix que tens dedicació exclusiva .

#24 Ramon, encabat menjar, ni llibres ni estimar, 28/02/2013 - 13:03

Dieu-me si no és bonic que les diPutacions, mentre van ser sociates, les titllàvem de "feixistes, ecscañolistes i corruptes", mentre que ara que són Convenient i Unificadament nostres han esdevingut "Il.lustríssimes Diputacions totalment necessàries per el futur de la Genialitat de Catunya".

#23 pee, alp, 28/02/2013 - 12:33

imaginem-nos la resta. El de Puigcerdà a la de girona

#22 Sara, Barcelona, 28/02/2013 - 10:46

Aquest és un dels fets que demostren e l "GRAN ALTRUISME" dels polítics. Més i més diners... i el poble que es fumi... I la gent estúpida encara va a votar-los... No hi ha ni ética ni dignitat...!.

#21 anna, Barcelona, 28/02/2013 - 09:28

Doncs que deixin el càrrec d'alcalde! Fora els vividors de la política amb els diners dels contribuents! I posats a fer, fora les diputacions que només són un cau de vividors. A veure si algú sensat i honest gosa fer neteja d'una vegada abans que acabem tots arruïnats.