Publicitat
Política · 10 d'Abril de 2019. 18:51h.

Cayetana fustiga la burgesia catalana

La candidata del PP critica les “elits socials” pel seu silenci durant el procés

Cayetana fustiga la burgesia catalana

Cayetana Álvarez de Toledo

La candidata del PP per Barcelona al Congrés dels Diputats, Cayetana Álvarez de Toledo, ha escollit el Cercle Eqüestre -una entitat emblemàtica de la burgesia catalana- per criticar el seu silenci durant el procés.

Presentada per l'exministre d'Economia Román Escolano -el títol de la conferència era precisament “La responsabilitat de Catalunya”-, s'ha preguntat si “les elits socials i culturals van fer tot el que havien de per fer front al procés i per defensar l'autonomia de Catalunya”.

I ha fet una crida “als ciutadans i la societat en general perquè assumeixin la seva responsabilitat al necessari i urgent rescat democràtic de Catalunya”. “Cal plantejar la batalla ideològica: Catalunya no està condemnat al nacionalisme”. ha afegit.

Alvárez de Toledo no ha ha estat exempta d'autocrítica però ha afirmat que “tinc dues opcions: flagel·lar-me pels errors comesos pel meu partit o fer les coses bé a partir d'ara”. La candidata del PP ha estat també molt crítica amb el PSC.

Durant la seva intervenció ha recordat que en la seva anterior visita, al costat de Mario Vargas Llosa, el premi Nobel peruà va ser increpat al mig del carrer fins a “en cinc ocasions” tot i haver viscut a Barcelona en els anys 70.

I ha advertit que en la seva opinió la història la fan les persones, no les classes socials. “Crec fermament en els lideratges polítics i el seu efecte decisiu en l'esdevenir d'un país”, ha manifestat mentre posava Winston Churchill com a exemple.

La candidata al Congrés, que no ha tingut paraules amables per al nacionalisme, ha afirmat que el procés ha suposat “la destrucció civil d'una comunitat” i que hi ha una part de la població “hipnotitzada”.

D'altra banda, ha criticat el paper dels mitjans de comunicació com TV3 que “és una televisió pagada per tots que es burla de la meitat de la població” i el silenci, a parer seu de la majoria de la societat, “quan a Jiménez Losantos li van disparar un tret al genoll” o “Bultó li van ficar una bomba al pit”.

“Alguns van actuar així per por, altres per cobdícia i alguns perquè van assumir el missatge nacionalista”, ha manifestat. “Dins del col·lectiu s'està calentet”, ha continuat.

Finalment ha insistit que el procés és “supremacista” perquè es basa en dir “que no som iguals, som millors”.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#14 Pepe, Alacant, 11/04/2019 - 15:37

La burguesía catalana como lobby político se extinguió con Pujol, la UE, la globalización, y por su propia falta de perspicacia frente a un nacionalismo que creyeron manipulable, cuando en realidad era al revés, se dieron un tiro en el pie.

#13 Cesc , Bcn , 11/04/2019 - 09:36

De fóra vingueren i de casa ens tragueren, volem una dreta catalana ja i no aquest peix bullit que parla com el traductor del Google espanyol - argentí!!!

#13.1 No volem una dreta ni catalana ni castellana ni marciana, buf, 11/04/2019 - 13:41

Que tal "volem gent centrada, assenyada, democràtica, plural, amb sentít comú, respectuosa i culte"?

#13.2 FRAN BCN, Bcn, 11/04/2019 - 14:16

Volem un centre-dreta catalanista, culte no.pas gent que ve de fora, ni parla català ni entén res.de res...només l'ambient ZonA ALTA cÍrculo Equestre....així no!!!

#12 Kropotkin, Vic, 11/04/2019 - 05:48

La burguesía catalana son los que se quedaron fuera del 3% porque no había para todos... Jua, jua, jua,...

#11 La independencia, no va a ninguna parte. , Barcelona , 10/04/2019 - 22:45

Igual que las discotecas de la zona alta se llenan de pijos y cuando en unos años se llenan de canis las cierran. La independencia es lo mismo. Fue la burguesia Catalana quien le intereso montarla, muchos han reculado y tienen su dinero fuera de Cataluña , soloqueda el pueblo cani engañado. No tiene mucho recorrido. Y si no, al tiempo.

#10 ferran, rugby, 10/04/2019 - 22:39

ai cayetana...les elits de la burguesia barcelonesa tenen molta culpa,no t’ho negaré...però el pacte del majestic no le va a la zaga...