Publicitat
Política · 14 d'Octubre de 2009. 13:27h.

CCOO acusa Joventut d'afavorir un sindicat proper a Esquerra

Joan Carles Gallego demana la dimissió del secretari general de Joventut

CCOO acusa Joventut d'afavorir un sindicat proper a Esquerra

Joan Carles Gallego i Tània Pérez

El secretari general de CCOO, Joan Carles Gallego, ha demanat la dimissió del Secretari General de Joventut, Eugeni Gual Villalbí, d'Esquerra, per presumpte favoritisme a la Confederació Sindical de Catalunya (CSC), un sindicat minoritari considerat proper a aquesta formació.

En una roda de premsa juntamernt amb Tània Pérez, coordinadora nacional d’Acció Jove–Joves de CCOO de Catalunya, han denunciat per segon any consecutiu "l'arbitrarietat i manca de transparència que es donen per part de la Secretaria General de Joventut" alhora que han denunciat la manca "d'higiene i respecte democràtic".

CCOO ha subratllat en un informe d'elaboració pròpia que les subvencions atorgades per aquest organisme, que depèn del Departament d'Acció Social (Carme Capdevila) no són proporcionals a la "representativitat sindical". A les darreres eleccions sindicals, la CSC va assolir 254 representants -enfront els 26.185 de CCOO, la força majoritària- amb un 0,43%.

Però pel que fa a subvencions de la Secretaria General de Joventut concedides a organitzacions sindicals, CCOO va rebre en total 75.310 euros mentre que la CSC s'hi acostava amb 62.800. El sindicat ha destacat, en aquest sentit, "l'absoluta manca de correspondència entre el finançament atorgat i el grau de representativitat de cada central sindical" i que els ajuts responen "a criteris abritraris i no a qüestions objectives i quantificables".

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 roger, hospitalet, 16/11/2009 - 17:18

És la segona vegada que pengeu la notícia, això és vell. Embolica que fa fort.
Dels dos mil·lions d'euros d'UGT i CCOO res de res i dels 200.000 de CCOO pel congrés tampoc, se us veu el llautó.

#11 MERY, Villena, 14/10/2009 - 19:00

Joder, estos barandas de CC.OO que, junto a los de la "ugeté", trincan casi 200 millones al años de los presupuestos, que ni el sindicato vertival franquista, para que sean cariñosos con el sociata, Zetapé, y tienen celos por lo de los separatas, esos.

#10 Kropotkin, Vic, 14/10/2009 - 18:39

Estos de CCOO me parece que se pensaban que iban a ser solo ellos y UGT los que viviesen del cuento del catalanismo... Jua, jua, jua,... Pobres infelices. Y sacaus el nivel D de catalán por si acaso, pedazo de pringaos...

#9 lola, barcelona, 14/10/2009 - 15:58

De fet aquest senyor no és secretari general de joventut, és secretari a seques. Mira si és perla que fins i tot els seus el degraden.

#8 Pere Gual i Villalbí, Reus. Les Espanyes, 14/10/2009 - 15:43

El nom GUAL VILLALBI, que tant gernerosament vàrerm servir a la pàtria espanyola, com a combatent de les forces nacionals i desprès com a ministre, no es pot veure barrejat amb aquests aprenents de MILLET de pacotilla.