Publicitat
Política · 7 d'Abril de 2009. 18:47h.

CCOO també retreu Saura que "mati el missatger"

"Cal evitar que la informació esdevingui una matèria controlada políticament"

CCOO també retreu Saura que "mati el missatger"

El conseller Saura

El sector de mitjans de comunicació de CCOO de Catalunya ha dit a Joan Saura que "no és matant el missatger com s’aclareixen els fets", i ha expressat en un comunicat "la seva disconformitat i sorpresa davant la decisió del conseller Joan Saura i del Govern de la Generalitat d’instar al Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) a que analitzi les informacions donades per TV-3 sobre el desallotjament d’un grup d’estudiants dels rectorat de la Universitat de Barcelona i les manifestacions de protesta que aquesta actuació van causar".

Es diu que "no és matant el missatger com s’aclareixen els fets ni com es refà la veritat informativa d’un cas que ha tingut transcendència social per les greus situacions que es van viure, on es  va produir una actuació desmesurada d’alguns sectors  de la policia, i també perquè en aquestes càrregues policials van ser fortament agredits fotògrafs i periodistes -alguns dels quals afiliats a CCOO-  que cobrien informativament els actes i que estaven degudament identificats".

Segons CCOO, "cal que es respecti la independència i responsabilitat dels mitjans, i encara més dels que són de titularitat pública, per evitar que la informació esdevingui una matèria controlada políticament com només passa en els règims polítics en els que no es respecten les més elementals llibertats democràtiques. És la responsabilitat dels mitjans la mesura per analitzar la seva actuació".

"El CAC, s'afegeix, "si accepta aquesta demanda del conseller, ha d’actuar curosament i ha de ser imparcial en avaluar aquesta situació i extremar encara més el seu reconegut capteniment responsable donada la transcendència social que el fet ha tingut". Finalment, aquest sector sindical "es solidaritza amb el comitè professional de TV-3 i està sindicalment al seu costat".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Enric Vila, Barcelona, 08/04/2009 - 01:14

Comissions també en contra? Si aquest paio no plega al final el faran plegar. Avui he llegit un blog on s'explica com el Saura i Boada tenien una espia al departament de treball en epoca ciu. Es veu que el tenen colocat a Interior. Espies, Interior...buf