Publicitat
Política · 30 de Juny de 2011. 08:53h.

CCOO veu "desproporcionada" la petició de Fiscalia als mitjans

Considera que la petició d'imatges és un fet "molt greu"

CCOO veu "desproporcionada" la petició de Fiscalia als mitjans

La fiscal en cap, Teresa Compte, en una compareixença al Parlament

El Sector de Mitjans de Comunicació, Cultura, Oci i Esport de la Federació de Serveis a la  Ciutadania (FSC) de CCOO a Catalunya considera "desproporcionada" la reclamació per part de la Fiscalia Provincial de Barcelona a 18 mitjans de comunicació perquè lliurin les fotografies i gravacions no publicades ni emeses sobre els incidents del 15 de juny passat als voltants del Parc de la Ciutadella, durant la concentració del moviment dels indignats.

Considerem aquest fet "molt greu", perquè aquesta reclamació per part de la Fiscalia "converteix, a la pràctica, als redactors, reporters, fotògrafs i càmeres en còmplices o delators, ja que es deixa en una indefensió completa als professionals dels mitjans en qüestió, quan l’únic que van fer la seva feina".

A més a més, aquesta situació, tot i que tingui base legal, pot "perjudicar a l’exercici de la professió, si les autoritats passen a reclamar de forma sistemàtica el resultat del seu treball als professionals de la informació".

Des de CCOO recorden que la Constitució Espanyola "garanteix el dret a l’honor i a la intimitat personal i familiar, a més del dret de tota persona a la seva pròpia imatge". De ben segur, "les imatges captades pels mitjans durant aquell dia van enregistrar ciutadans i ciutadanes que no tenien cap mena de relació amb els incidents".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Unn, Barcelona, 01/07/2011 - 01:10

La majoria de mitjans no van tenir cap inconvenient en publicar videos dels antisistema on es calumniaven a diversos policies de paisà, dient tota mena de falsedats i posant en perill la seva integritat i la de les seves families. I ara vénen amb el rotllo de protegir la intimitat i la dignitat?

#3 Joan, Barcelona, 30/06/2011 - 11:07

Espero que es processi a aquests cocos per encobridors

#2 Jordi, Barcelona, 30/06/2011 - 09:53

"COMPLICES" I "DELATORS"? Però d'on surten aquests tipus de CCOO? Col·laborar amb ja justícia a un estat democràtic i de dret és una obligació de tots els ciutadans. O potser es pensen que estem a Cuba o a Corea del Nord aquests de CCOO?

#1 kimet, Bcn, 30/06/2011 - 09:51

Si uns senyors ha comes un delicte contra la societat (que som tots) el encobriment tal i com demanen els comunistes de CCOO es un DELICTE PENAL. Els hauria de donar vergonya, les destroses d'aquells impresentables les paguem amb diners de TOTS. Que les paguin amb els seus.