Publicitat
Política · 15 d'Octubre de 2015. 10:17h.

CDC apunta a la desobediència

El coordinador general de CDC diu que "tenim el dret i el deure d'ignorar qualsevol decisió" del TSJC

CDC apunta a la desobediència

Josep Rull, atenent als mitjans

Josep Rull, coordinador general de Convergència, ha recordat aquest matí des del fossar de Santa Eulàlia del Castell de Montjuïc la declaració del president Mas davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que tindrà lloc aquest matí. “Porten el president Mas davant d’un tribunal amb la intenció d’inhabilitar-lo, davant d’aquest fet tenim el dret i el deure d’ignorar qualsevol decisió en aquest sentit”, ha afirmat Rull en l’acte d’homenatge de Convergència i la Joventut Nacionalista de Catalunya al president Lluís Companys, assassinat per les tropes franquistes fa 75 anys.

Rull que ha estat acompanyat pel president de la JNC, Sergi Miquel, i el president de la federació de Convergència a la ciutat de Barcelona, Jordi Martí, ha recordat el processament del president Companys amb un consell de guerra no anul·lat pel govern espanyol. I amb la coincidència de data, 15 d’octubre, amb la declaració d’avui del president Mas ha reblat: “No n’hi ha prou en ser un tribunal o una llei per ser legítims. Cal estar al servei de la democràcia”. Rull ha subratllat que “l’únic dipositari de la sobirania nacional a Catalunya és el poble de Catalunya”.

El coordinador general de CDC ha recordat que el president Mas està sent processat per “obeir un mandat democràtic del poble, el de posar les urnes” i que el fet de “fer-lo passar per davant d’un tribunal o és una provocació o és una estupidesa majúscula”.

Rull ha contrastat la manera com el govern de l’Estat espanyol ha gestionat el procés que viu Catalunya, comparant-ho amb el Regne Unit i el Canadà, amb els casos d’Escòcia i el Quebec. “Si algú pensa que aturaran el poble amb el codi penal o un tribunal, és que desconeixen l’essència de la nació”. I ha afegit que el poble de Catalunya és  “un poble digne, cívic i  capaç de guanyar la llibertat amb les urnes”.

També ha intervingut el president de la Joventut Nacionalista de Catalunya, Sergi Miquel, qui ha defensat que Convergència i la JNC defensin una figura d’un altre partit com és el president Companys. “Perquè la defensa dels ideals de la llibertat i la justícia, no entenen de banderes, ni bàndols, ni grups”. “Són valors transversals”, ha defensat.

Miquel ha remarcat que fer coincidir la declaració del president Mas amb l’aniversari de l’afusellament del president Companys respon a “una broma macabra i de mal gust”.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#23 alicantino, alicante ESPAÑA, 16/10/2015 - 12:51

Esta mediocridad , qué dice, que va a desobedecer. Pero qué se ha creído este tío. Que ganas tengo de que alguien haga que se cumplan las leyes y las sentencias de los tribunales. Que a todas estas babosas les suspendan de empleo y sueldo y sean inhabilitadas para ejercer cargos públicos.. que ganas

#22 rafa, badalona, 15/10/2015 - 20:52

Tiene razón El señor Rull , Yo también desobedecere a la Generalitat Y no le pagaré ni un impuesto que vaya a parar a manos de la Generalitat Estoy en mi derecho me niego a pagar Un impuesto abusivo Como el IBI por ejemplo le parece bien señor Rull ?

#21 Optimista, Figueres, 15/10/2015 - 17:06

Aixó només pot acabar en una guerra.

#20 TETE BCN, BARCELONA , 15/10/2015 - 15:01

EL IBI LO VA A PAGAR TU MADRE, PORQUE YO NO, YA QUE LO CONSIDERO INJUSTO.
Y PUEDO HACER ESTO PORQUE MI GENERALITAT ME LO PERMITE. GRACIAS

#19 Jep dels Estanys, Manresa, 15/10/2015 - 12:21

estem delirant, això és la dictadura nacionalista. O pensem igual o desobeïm? podré desobeir pagar impostos a Catalunya?