Publicitat
Política · 17 de Gener de 2014. 08:36h.

CDC comença la campanya pel #sísí sense Unió

Celebrarà un consell nacional ampliat al Palau de Congressos

CDC comença la campanya pel #sísí sense Unió

Mas i Duran, en una foto d'arxiu

CDC posa en marxa aquest cap de setmana la precampanya pel #sísí a la consulta, tal com va anunciar després de fer-se públic l'acord de la data i la pregunta. Ho farà en un consell nacional ampliat al Palau de Congressos de Catalunya, que comptarà amb la intervenció del president de la Generalitat i de Convergència, Artur Mas.

El passat mes de desembre el partit va indicar que el seu objectiu serà plasmar com Catalunya "ho ha provat tot des de la més absoluta bona fe i que s'ha compromès com ningú a construir un Estat plurinacional i a que Espanya fos un Estat més democràtic, més modern i més europeu", però amb la constatació final que "s'han tancat totes les portes".

Unió, de fet, encara ha de decidir el vot no només a la segona pregunta, la de la independència, sinó també a la primera. El mateix líder del partit, Josep Antoni Duran i Lleida, no va aclarir el seu vot dimecres passat en una entrevista a TV3.

Duran va afirmar que "no és l’hora de dir què votaré, és l’hora de dir que vull votar. I sé que tinc més possibilitats que la senyora Merkel entengui la meva reivindicació si és que vull votar i no em deixen votar que no pas si dic que vull votar 'independència', perquè aleshores la posició dels països europeus passa a ser una altra. Ja arribarà el moment de dir en quina direcció votarem".

El líder d'Unió considera que "ara convé, tant de cara al govern de l’Estat com de cara a la Comunitat Europea o internacional, que se sàpiga que el que Catalunya reivindica no és la independència, sinó que el que reivindica és votar. Jo i Unió, fins que no es convoqui la consulta, direm que volem votar i votarem".

Publicitat
Publicitat

46 Comentaris

Publicitat
#34 Ernest, Vilassar, 18/01/2014 - 01:28

CiU, otros que como el PSC cuando llegue el momento de la verdad van a partir peras.

#33 ........... "Súmate"... a ERC ................., ., 17/01/2014 - 21:44

Súmate es la cara B de ERC. La asociación Súmate, que tiene como objetivo atraer al secesionismo a un amplio sector de la ciudadanía castellanoparlante, está controlada por cuadros medios de la formación que lidera Oriol Junqueras.................................................

#32 Súmate es la cara B de ERC........., ., 17/01/2014 - 21:13

...sumate.cat=Tontos útiles=Submarino de ERC....

Súmate es la cara B de ERC.........

La asociación Súmate, que tiene como objetivo atraer al secesionismo a un amplio sector de la ciudadanía castellanoparlante, está controlada por cuadros medios de la formación que lidera Oriol Junqueras....

#31 ...sumate.cat=Tontos útiles=Submarino de ERC...., ., 17/01/2014 - 20:56

...sumate.cat=Tontos útiles=Submarino de ERC.....

....sumate.cat=Tontos útiles=Submarino de ERC.....

....sumate.cat=Tontos útiles=Submarino de ERC.....

#30 :::::::::: Parlamentos REGIONALES :::::::::::::, ., 17/01/2014 - 17:05

:::::::SoLuCiÓn::::::::: : ESPAÑA tiene que ser un Estado más funcional y eficiente, que integre la rica diversidad de ESPANYA, pero con UN SÓLO GOBIERNO, UN SÓLO PARLAMENTO y UN SÓLO TRIBUNAL SUPREMO..............................................................................................