Publicitat
Política · 21 de Juny de 2009. 11:46h.

CDC crea un grup liberal

Els liberals de CDC creen una marca pròpia com banderín d'enganxi al projecte de la Casa Gran del Catalanisme

CDC crea un grup liberal

Antoni Fernández Teixidó, en roda de premsa a la seu de CDC

Llibergència - contracció de llibertat i convergència- és la marca que acaben de registrar amb l'objectiu fonamental de contribuir, des del seu espai, a l'expansió de la Casa Gran del Catalanisme. Segons informa La Vanguardia, la idea és que, a més de reivindicar el liberalisme com actiu polític de present i de futur, el grup sigui el banderí d'unió dels liberals que sintonitzen amb el projecte d'Artur Mas, però no, en canvi, amb les sigles de CDC.

Entre els promotors de la iniciativa es troben noms destacats dintre de CDC com els de David Madí, Jordi Vilajoana, Antoni Fernández Teixidó, Carles Llorens, Feliu Guillaumes, Marc Guerrero, Marcel Riera o Josep Ramon Dueso. Ells, i fins a un centenar per a començar, comparteixen la voluntat que la Casa Gran del Catalanisme aglutini a gent de diferents sensibilitats i ofereixen Llibergència com "punt de trobada liberal" del projecte d'Artur Mas. El mecanisme per a treure endavant les seves intencions és establir d'entrada una línia de col·laboració amb la Fundació Catalunya Oberta, d'orientació catalanista i liberal i de la qual formen parteix personatges com Joan Guitart, Macià Alavedra, Lluís Prenafeta, Arcadi Calzada, Andreu Mas-Colell, Xavier Sala Martín o, entre altres, Alfons López Tena.

I en la mateixa direcció es proposen cooperar també amb les organitzacions de referència del liberalisme polític en l'àmbit tant europeu com internacional: el Partit Europeu Liberal Demòcrata (ELDR), en el qual està integrat CDC, i la Internacional Liberal, de la qual la Fundació Llibertat i Democràcia, que presideix Carles Gasòliba, és el seu grup català. L'ELDR, precisament, té previst celebrar el mes d'octubre a Barcelona el seu pròxim congrés, en el qual CDC actuarà d'amfitrió i amb tota probabilitat

Llibergència, a més, pretén tornar a fer del liberalisme una dels senyals d'identitat de CDC, com recorda que ho va anar en el moment de la seva fundació, sobretot a través de la incorporació de Ramon Trias Fargas, que es va convertir sense dubte en el liberal català de major relleu del segle XX. En aquest sentit, advoca clarament per incrementar el debat ideològic en el si del partit com instrument per a garantir el pluralisme que entén que sempre li ha caracteritzat i que veu com "un actiu que és necessari preservar i enfortir", segons subratlla la nova marca liberal de CDC en el manifest fundacional.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Kropotkin, Vic, 22/06/2009 - 08:03

Ahora que creen un grupo Feng Shui, uno Falun Gong y un grupo sardanista y ya tendran practicamente de todo. El no chupar del bote en 5 años debe de ser duro, si no, no entiendo a que vienen estas chorradas de la Casa Grean del Catalanisme...

#6 Aguila_Roja, Viladecans, 22/06/2009 - 00:08

Es imposible ser liberal y nacionalista. Un auténtico liberal no puede aceptar la estrechez de miras del nacionalismo. Ningún liberal picará en esta burda farsa de no ser de CDC pero estar con ellos.

#5 pau, barcelona, 21/06/2009 - 22:35

Teixidó,? ai ai ai....Negocis, negocis. I jo em pregunto els russos són liberals. Pobre Mas!!!

#4 Wasaman, Lleida, 21/06/2009 - 22:08

Un liberal mai hagues creat una llei com la immersio lingüistica (o imposicio linguistica del catala a les escoles). Coherencia siusplau.

#3 pere, bcn, 21/06/2009 - 19:08

De qui és, aquesta liberal esquena?