Publicitat
Política · 2 de Juny de 2016. 12:44h.

CDC denuncia endollisme a l'Ajuntament

Forn acusa Colau de convertir el consistori barceloní “en un club d’amiguets”

CDC denuncia endollisme a l'Ajuntament

Colau, en una imatge d'arxiu

El portaveu del grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, en la conferència ‘Barcelona perd oportunitats’, considera que “la degradació institucional també es percep quan es converteix l’Ajuntament en un club d’amiguets. Amb contractacions i nomenaments de personal afí, a sou de l’erari públic. Parelles, familiars, amics, una estreta teranyina de càrrecs de confiança que comparteixen alguna cosa més que afinitat política i professional”.

“Una pràctica que s’estén també a la contractació d’empreses de familiars i amics per desenvolupar tasques que fins fa poc feia el propi personal municipal. Em refereixo a la dinamització dels òrgans de participació de l’Ajuntament, on es contracten empreses externes amb l’única concurrència i publicitat de vincles de família i amistat”, ha assegurat.

Forn recorda que “hi ha qui ha parlat de pràctiques de privatització de la participació, però és molt més greu, ja que de vegades aquests suposats processos de participació dinamitzats per experts serveixen per desfer consensos assolits prèviament amb els veïns i les veïnes o per aturar projectes iniciats el mandat anterior”.

“Aquesta afirmació, avalada pels fets, és encara més greu quan la protagonitza algú que des d’una pretesa superioritat moral ha convertit la política municipal en una batalla de bons contra dolents. De casta i de no casta. Però el primer que fan és col·locar la família en l’estructura del govern municipal. Quina contradicció!”, ha lamentat.

Forn assegura que “això no acaba amb el nomenament de personal de confiança o empreses afins, sinó que s’utilitzen els concursos de mèrits entre el personal municipal per promoure l’ascens a nivell directiu de treballadors afins al seu projecte polític, tot i no tenir experiència directiva”.

“Només podem pensar que hagués passat, si nosaltres haguéssim fet servir aquestes pràctiques, tan poc transparents. Fins a 35 llocs de responsabilitat s’han cobert a l’Ajuntament amb personal afí, que havia col·laborat en la campanya o format part de les llistes de Barcelona en Comú”, ha indicat.

“Persones més interessades en complir amb el Codi Ètic del seu partit, que amb els principis ètics que ha de tenir un representant públic de la ciutat. Ho estem veient en l’actitud d’alguns regidors, que utilitzen la seva autoritat pública per la defensa d’interessos de partit, per sobre dels de la institució i del bé comú que diuen protegir”, ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#11 República catalana de Can Pixa, Lleida, 03/06/2016 - 13:15

S'ha de tenir la cara molt dura per dir-ho precisament aquests.Per posar sols un cas,a l'anterior legislatura la consellera de la Barceloneta era una tal Homs,filla o germana del llavors portaveu del govern

#10 pues claro!, bcn, 02/06/2016 - 19:32

pues claro!

o os pensábais que la NEO-CASTA sería diferente a la CASTA?

quítate tú para ponerme yo!

#9 Vergonya Aliena Sento, Burundi del Nord, nou estat d'Europa, 02/06/2016 - 19:32

Fa 35 añys que Catalunya es el cortijo de CiU....Quines penques tenen aquests

#8 botifler1914, Sintaca, 02/06/2016 - 18:15

Lo dice con una mezcla de envidia y nostalgia, supongo.

#7 La hora de los egoistas, Bcn, 02/06/2016 - 17:40

Si los catedráticos del enchufismo como CDC (CiU) dicen que hay enchufismo en el ayuntamiento ¿quién soy para llevarles la contraría?