Publicitat
Política · 21 d'Agost de 2008. 12:54h.

CDC denuncia "les atrocitats" de Rússia

Carles Llorens adreça una carta al cònsol de Rússia a Barcelona per a expressar el rebuig

CDC denuncia "les atrocitats" de Rússia

Carles Llorens, a la dreta, en una imatge del seu bloc

El secretari de Relacions Internacionals de Convergència, Carles Llorens, ha adreçat una carta al nou cònsol de Rússia a Barcelona, Igor Akhanov, per a expressar el rebuig a l’actuació de les tropes d’aquell país a Geòrgia i al no respecte a l’alto el foc acordat amb la Unió Europea. “Des del primer moment els fets van tenir una extrema gravetat. Rússia va envair un país independent i membre de la ONU, el que sens dubte és una greu vulneració del dret internacional”, ha expressat Llorens.

En la seva carta, el representant convergent diu que "pot entendre les raons d'Ossètia del Sud i Abkhàzia" i que "fins i tot pot comprendre el malestar rus per l’actuació del president georgià, Mikheil Saakashvili". Afirma, però, que el conflicte "es podia gestionar per vies diplomàtiques" i no “imposant la força militar, sense tenir en compte les víctimes civils”. Llorens sobretot expressa la seva inquietud per "les atrocitats" que encara estan cometent les tropes i grups paramilitars dins de territori georgià, “quan resulta que ja se n’havien d’haver retirat”. “Cròniques molt fiables, com la de Bernard Henry Lévy per 'Le Monde', o el testimoni que ens fan arribar georgians que viuen a Catalunya i que parlen amb els seus familiars allà, ens informen de saquejos, robatoris i tota mena de malifetes”.

La carta argumenta: “Entenem que una potència com Rússia aspiri a tenir una àmplia àrea d’influència. Des del nostre modest punt de vista, aquesta s’ha de fer efectiva per mètodes però, que respectin els Drets Humans, les sobiranies dels estats veïns i el dret internacional”.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 Lew Gratz, Barcelone, 01/09/2008 - 00:31

http://lewgratz.blogspot.com/

#12 joan, bcn, 21/08/2008 - 16:51

esti segur que aquest llorens no ha estat mai ni a Russia ni a Geòrgia. Quin oportunisme més patètic!

#11 juan (radical ¿en que?), zaragoza, 21/08/2008 - 16:37

Estimado Pepe gracias por tus sanos y bienintencionados consejos. Respondiendo a tu pregunta Henry Levy se refiere a sus articulos a los nacionalismos catalan y vasco Del español no dice nada ya que no falange ni nada parecido pinta nada en España

#10 Marc, Valls, 21/08/2008 - 16:09

Imaginem una Catalunya independent governada per Convergència, per ERC, o pel Tripartit. En aquestes que Tarragona diu: Senyors ens independitzem i ens associem amb Espanya. Que faria el govern català amb les regions separatistes? Envair-les, of course.

#9 Marc, Valls, 21/08/2008 - 15:57

Geòrgia es va independitzar de la URSS el 1991 i, a partir de llavors, de l'independentisme si te he visto no me acuerdo. Que fa Geòrgia ara que Ossètia del Sud i Abkhàzia volen independitzar-se o associar-se amb Rússia? Envair-les (...)