Publicitat
Política · 30 de Maig de 2014. 13:50h.

CDC desmenteix RAC1

Afirma en un comunicat que C's i UPyD "no han demanat l'adscripció al Grup liberal"

CDC desmenteix RAC1

Guy Verhofstadt, Mas i Tremosa, dies enrere

Convergència, en un comunicat, nega la informació revelada per RAC1, segons la qual UPyD i C's han estat acceptats al Grup ALDE del Parlament Europeu. "En el marc de la constitució nous grups parlamentaris, el Grup de l’Aliança dels Demòcrates i Liberals per Europa (Grup ALDE) tot just està explorant els partits que en podrien formar part. La constitució del grup no es farà fins a finals del mes juny", indiquen.

"Per poder acceptar un nou partit membre al Grup ALDE cal que 2/3 dels seus eurodiputats votin a favor de la seva incorporació. Prèviament els partits del mateix estat marquen el seu posicionament. A més, a data d'avui cap dels dos partits espanyols no ha demanat l'adscripció al Grup liberal, contràriament a algunes informacions que s'han publicat", afegeixen.

"CDC, PNB i d'altres partits membres del Grup ALDE es manifesten radicalment contraris a la incorporació dels dos partits espanyols, UPyD i C’s. Així mateix, els membres del Partit Demòcrata Europeu (que formen part del Grup ALDE) també en són contraris", indiquen.

"El Grup ALDE busca partits que acceptin els mandats democràtics que emanen de les urnes: per exemple, ningú dins del Grup no qüestiona el referèndum escocès, tot i tenir menys suport popular i parlamentari que el català. En canvi, UPyD i C’s fan de la negació del referèndum català el seu principal eix d’actuació política", recorden.

"D’altra banda, el Grup ALDE el conformen partits de govern al centre i al nord d’Europa. Per tant, són partits reformistes, amb dinàmiques constructives i proeuropeistes, en contrast amb les actituds populistes que UPyD i C’s demostren en seu parlamentària, tant al Congrés dels Diputats com al Parlament de Catalunya", assenyalen.

"Com a mostra d’aquest tarannà exigent i selectiu, el Grup ALDE va expulsar l’any 2009 els 12 eurodiputats de la Lliga Nord, i a l’abril d’aquest any va fer el mateix amb una diputada austríaca per presentar-se amb un partit populista i no amb el Partit Liberal Austríac", recorden.

"Ens trobem davant d'un nou intent espanyolista de dinamitar els suports europeus al procés català. Cal recordar que el líder del Grup liberal, Guy Verhofstadt, va donar suport fa pocs dies a la campanya de CiU a les eleccions europees, i va manifestar el seu respecte pel que decideixin els catalans, en el debat de candidats fet a Brussel·les, en campanya electoral", afirmen.

"De la mateixa manera, molts eurodiputats, així com l'ALDE Party i la Internacional Liberal han fet declaracions favorables al dret a decidir dels catalans en els últims dos anys, fet que contrasta amb els posicionaments d’UPyD i de C's", conclouen.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#7 pep, bcn, 30/05/2014 - 19:17

aquest de CiU no poden ser mes tontos donant pistes de com s'expulsa dels liberals...lega nord, etc. els de UPyD i Cs nomes tindran que fer vadre aquests precedents per fer-los fora....s'ha de ser ruc...

#6 R.Casanova, Figueres, 30/05/2014 - 16:38

Coalicion por Europa, es decir PNV CIU= 3 diputados
UPyD Ciudadanos= 6 diputados.
Creo que Verhofstadt, lo tendra muy claro a la hora de escoger, es una simple cuestion numerica.

#5 Eduard, Warsaw, 30/05/2014 - 15:46

Ahora saldran los votantes de C's, que en general es gente trabajadora o sin trabajo, a defender el partido liberal... Lo que hace no tener estudios, jajajajaja

#5.1 El azote de los necios, Barcelona, España, 30/05/2014 - 16:20

Eduard tu eres catalán porque tu familia decidió un día ir a una región de España a buscar trabajo...... si Cataluña hubiese sido independiente , tu no serias catalán y a lo mejor serias madrileño o aragonés ....... hay gente con estudios que no le han servido para nada.... no lo olvides charni.

#5.2 Rebus sic, Barcelona, 31/05/2014 - 10:32

Tu millor calla Eduard que suficients errades comets quan redactes en castellà... "qualquiera"

#2 Vlac, Barcelona, 30/05/2014 - 14:32

CIU: Idos de ALDE y dejar de engañar a la gente.
NO PINTAIS NADA EN EL PARTIDO LIBERAL

#1 Eduard, Warsaw, 30/05/2014 - 14:18

Si una cosa sobra en Espanya, son estos dos grupos populistas que emanan de los dos partidos ( UPyD del PSOE y C's del PP) que ya son dos partidos que sobran de entrada.

#1.1 Vlac, Barcelona, 30/05/2014 - 15:19

Eduard , lo más deprimente es ver que la gente habla sin informarse previamente.
En las web de C´s y de UPyD, puedes leer y estudiar al detalle sus idearios. Verás que pueden estar perfectamente en Alde. Colocar a C´s con el PP es una demostración de tu ignorancia.