Publicitat
Política · 10 de Març de 2015. 14:56h.

CDC es presenta com un partit que “combat la corrupció”

“La nova Convergència ha de tenir parets de vidre i finestres obertes”

CDC es presenta com un partit que “combat la corrupció”

Congrés de CDC celebrat el passat 25 de març del 2012

CDC, en el document ‘Convergència, a punt’ aprovat en el Consell Nacional, assenyala en el seu “eix ètic” que “necessitem un partit més obert. Hem de tenir eines que permetin la porositat de CDC amb la societat. Un partit obert és un partit més fort”.

En aquest sentit es reivindiquen com “un partit en combat contra la corrupció. Ho tenim escrit, tenim codi ètic, codis de compliment. Cal que tots els nostres càrrecs electes facin del comportament ètic un signe d’identitat de CDC. Cal diferenciar clarament l’àmbit públic de l’àmbit privat. Qui no pugui complir amb les exigències del nostre codi ètic no pot ser a CDC”.

També exigeixen ser “un partit transparent. Cal que les decisions a CDC siguin tan fàcils de prendre com d’explicar. La signatura del Conveni amb Transparència Internacional és una de les proves del nostre compromís ferm amb la qualitat democràtica. El que fem en tots els àmbits del partit s’ha de poder explicar, i evidentment, en tot allò que fa referència al nostre finançament on apostem per recursos públics i per les donacions cíviques”. “La nova Convergència ha de tenir parets de vidre i finestres obertes. Retre comptes fins i tot quan no sembli necessari”, afegeixen.

”Més democràcia interna. Hem de ser capaços de reforçar la relació entre la direcció i la militància de base. La democràcia interna s’instrumenta de manera pràctica i els processos de selecció de responsables del partit i de candidats hauran d’enfortir aquesta línia, d’augmentar el rigor sobre la seva idoneïtat i la participació en la seva designació. Tenim un model propi. L’hem d’aprofundir. No copiarem per inèrcia models d’altres”, conclouen.

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#27 Vlac, Barcelona, 13/03/2015 - 14:45

Dime de lo que presumes y te diré de lo que careces....

#25 Carlos Gomez, Bcn, 10/03/2015 - 23:49

Boadella es va quedar curt.

#24 Tyrion Lannister, Girona, 10/03/2015 - 23:03

Esto es como decir que el K.K.K. Se presenta como una organización que defiende el mestizaje racial.

#23 Banana Club, Pedralbes , 10/03/2015 - 22:56

Sona allò de la prostituta que jurava que era verge. En fi.

#22 Poca-solta, Barcelona, 10/03/2015 - 20:52

«Ho tenim escrit, tenim codi e?tic, codis de compliment.»

És clar; així sabran perfectament el que no han de fer si volen continuar com ara; altrament es podrien equivocar