Publicitat
Política · 7 d'Agost de 2012. 10:20h.

CDC està disposada a obrir un "procés cap a l'autodeterminació"

Rull adverteix que "la resignació no seria una alternativa" si la resposta del PP al pacte fiscal és negativa

CDC està disposada a obrir un "procés cap a l'autodeterminació"

Rull, en una foto d'arxiu

El secretari d'organització de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Josep Rull, ha ratificat que el seu partit està disposat a obrir un "procés cap a l'autodeterminació d'aquest país", en el cas en que el Govern espanyol tanqui la porta al pacte fiscal proposat pel Parlament. "Des de CDC, ja hem advertit que si hagués un no per resposta, la resignació no seria una alternativa", ha indicat.

En declaracions a Catalunya Ràdio, el dirigent nacionalista ha recordat que CDC ja va contemplar aquest escenari en les ponències aprovades en el XVI Congrés del partit celebrat el març passat a Reus.

Per això, considera que és "honest" advertir en cas d'una negativa per part del govern de Rajoy. No obstant això, Rull reitera que la principal prioritat ara per a CDC és "treballar per aconseguir un pacte fiscal" perquè "ens juguem el nostre futur, no només la viabilitat com a nació sinó també el nostre progrés social".

El diputat també ha assegurat que CDC preveu un possible avançament electoral entre els plans B si no és possible una negociació per al pacte fiscal. "Una opció davant aquesta possibilitat seria l'expressió de la sobirania del poble de Catalunya i un possible escenari seria el d'avançar les eleccions", ha aclarit. No obstant això, Convergència només espera per ara "avançar en la negociació aquesta tardor" i comprovar si "hi ha predisposició per part del Govern central".

Respecte a les seves declaracions del cap de setmana en què advertia que "o pacte fiscal, o independència", Rull ha justificat que es va expressar en aquests termes davant la "agressivitat que ens ha arribat de persones com el ministre Montoro". "Hi ha una majoria molt àmplia del país, gairebé el 80%, que està per un canvi de model en el qual tinguem la caixa i la clau de la caixa", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#29 BEJOTA, BARCELONA, 08/08/2012 - 20:03

SR. RULL:EL SUBIRANISME SÍ O NO DEPEND DE LA GENT QUE VIU A CATALUNYA NO PAS DEL SR. MAS ,EL BISBA DE BARCELONA I L'ABAT DE MONTSERRAT.
EL RESULTAT MITJA DE LES CONSULTES SUBURANISTRA FOU UN 12% I NO PENSSEM CAVIAR DE PARAR.

#29.1 angel, Cardedeu is not ECSpain., 09/08/2012 - 19:02

Bejota, com tu dius que depen de la gent de Catalunya doncs un 51.1% i pujant, que ja parlen de 53% diu si a la independència. Llavors ja som independents que continua sense parar la pujada. Si el Sr. Arturo Mas vol la indendència que ho digui sense por i ja som el 90%.

#28 Felipe Pico, Bobalona, 08/08/2012 - 15:19

No se que opinará frau Merkel de todo esto. Alomojó eso del fet diferencial como que no lo entiende muy bien y le va a decir a nuestro govern dels millors que devuelvan la pasta de la deuda y que se metan el fet diferencial por donde les quepa, que la clau de la caixa la tiene ella.

#27 GENERAL SAVALLS, SFG, 08/08/2012 - 11:22

No fotem. el dia 28 de desembre, dia dels Sants Innocents encara no arribat. Homes potser que ens hi mirem a l'hora de fotre llufes als diaris. Això nomès s'ho pot creure la parròquia convergent a qui porten enganyats des del dia que es fundà aquest partit.

#26 David S, Barcelona, 07/08/2012 - 23:29

La independència amb tota la púrria que tenim al país? Ens arruinarem intentant civilitzar tota la immigració q està fent la vida impossible a més de mig país amb les seves conductes incíviques i salvatges.

#26.1 Séneca, Barcelona, 08/08/2012 - 12:46

a #26

Absolutament d'acord. El que és estrany és que tota la tropa independentista es faci la boga en matèria d'immigració, que és el autèntic torpede a la línia de flotació de l'identitat catalana. Perquè: algú pot afirmar que el 1,2 milions de immigrants s'han adaptat i estimen Catalunya? Ca...

#25 lector_333, Barcelona, 07/08/2012 - 22:56

Fets, no paraules...