Publicitat
Política · 6 de Març de 2012. 09:06h.

CDC ni tan sols obre expedient disciplinari al president d'Osona

Josep Maria Matas va facturar 900.000 euros d'una empresa seva a l'ACM mentre n'era el secretari general

CDC ni tan sols obre expedient disciplinari al president d'Osona

Oriol Pujol, amb Mas, al comitè executiu nacional de CDC

Convergència i Unió no ha pres cap mesura contra l'exsecretari general de l'Associació Catalana de Municipis, Josep Maria Matas, que va dimitir el passat 24 de febrer després que la fiscal superior de Catalunya, Teresa Compte, obrís diligències per investigar l'actuació del també president de CDC a la comarca d'Osona que, segons va revelar El País, va facturar mitjançant una societat de la seva propietat 900.000 euros a l'ACM quan n'era el seu secretari general.

El secretari general adjunt de CDC, Oriol Pujol, ha admès que "no li hem obert cap expedient disciplinari" i tampoc no creu que hi hagi motiu per obrir-n'hi un, tot i la investigació que ha obert la fiscalia. En aquest sentit, ha dit que "l'afectació que això té sobre el partir és nul·la i, per tant, per la feina feta i que s'està fent no considerem que sigui necessari cap d'aquest plantejaments".

En aquest sentit, el número dos de CiU també ha afirmat que va assistir a un sopar de suport a Matas. El sopar -celebrat el 28 de febrer passat, que va aplegar càrrecs locals de CDC de la comarca, va esdevenir una mena d''homenatge' al dimitit. Fins i tot Oriol Pujol, secretari general adjunt de CDC, li va expressar mostres de suport.

D'altra banda, Pujol ha descartat que el partit prengui cap mesura amb el número dos del Departament de Cultura, Xavier Solà, que, segons una altra informació d'El País, va cobrar 193.000 euros de l'ACM després d'emetre 65 factures en un mateix dia per un valor de gairebé 3.000 euros cadascuna.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 gerard, bcn, 07/03/2012 - 15:57

Us heu fixat amb el pentitat de l'oriolet? Com voleu que anem bé amb aquesta imatge tan castisa....

#14 Gerard, Barna, 07/03/2012 - 12:39

El que és important és mantenir la il·lusió. Nosaltres, massa popular inculta i intolerant no els entenem tots els sacrificis que fan per nosaltres, i només per nosaltres.

#13 Pere, Lleida, 06/03/2012 - 21:03

Aquests són els nostres patriotes nacionalistes. El cas Liechtenstein fa que el senyor Mas no pugui liderar la renovació ètica del partit. Un partit amb massa història de casos tèrbols...

#12 Ramon, Barcelona, 06/03/2012 - 17:05

Com sou, homen, si haguéssim d'obrir un expedient disciplinari per cada 900.000 euros no faríem res més en tot el dia i hi ha coses més importants. Com per exemple... un moment, que tinc una pila de sacs de bitllets de 500 euros i no em vull descomptar, que després ens timen a Liechtenstein.

#11 capgros, cinc claus, 06/03/2012 - 14:31

Ojalà el país vagi a la merda ben aviat, estic tip de tanta corrupció.Ens van retallant per seguir-nos robant.