Publicitat
Política · 3 de Juny de 2013. 14:02h.

CDC promou un codi ètic amb cinc casos de corrupció

Dirigents i exdirigents de la formació estan imputats pels cas ITV, Palau, Crespo, Adigsa i Pretoria

CDC promou un codi ètic amb cinc casos de corrupció

Corominas i Rull, durant la roda de premsa

Convergència promou un codi ètic i normatiu, amb set principis generals dels qual en deriven 27 punts, per lluitar contra la corrupció. La presentació d'aquest document coincideix amb que la formació o càrrecs electes de la formació estan immersos en quatre casos de corrupció -ITV, cas Palau, Clotilde, Adigsa i Pretoria-.

Al text, que s'aprovarà al proper consell nacional del partit, hi estaran sotmesos a les normes tant els càrrecs electes de CDC com les persones designades pel partit per ocupar algun lloc de responsabilitat a l'administració. A més, Lluís Corominas ha apuntat que "hi haurà una comissió específica amb persones no vinculades a la direcció de CDC que vetllaran pel compliment del codi ètic".

Tot i això, la presentació d'aquest document coincideix amb quatre casos de corrupció oberts que esquitxen CDC. El jutge que investiga el desfalc del Palau de la Música va imposar una fiança de 3,3 milions a Convergència, que va haver de respondre aportant la seva seu central, al carrer de Còrsega de Barcelona. Presumptament, el partit d'Artur Mas es va beneficiar d'aquesta quantitat en l'espoli del Palau, així com un presumpte finançament irregular de CDC a través de la seva fundació, Catdem.

D'altra banda, l'exsecretari general de CDC i diputat de CiU, Oriol Pujol, està imputat per un presumpte delicte de tràfic d'influències pel cas de les ITV. El TSJC acusa el fill de l'expresident Jordi Pujol d'usar el seu "pes polític" per obtenir un benefici econòmic per a ell i/o per als seus amics i col·laboradors" i "vulnerar el dret de lliure concurrència pública".

També està imputat Xavier Crespo, diputat de CiU i exalcalde de Lloret de Mar, per la seva presumpta relació amb la màfia russa i el blanqueig de capitals, conegut com a cas Clotilde. La Fiscalia investiga si Crespo, durant la seva etapa com a alcalde de Lloret de Mar, es va lucrar per l'adjudicació il·legal del servei d'escombraries del municipi.

El també diputat de la federació Ferran Falcó, que va ser president de la companyia Adigsa entre el 2002 i el 2004, està imputat en la investigació pel famós 3% de comissions irregulars denunciat per Pasqual Maragall al Parlament.

Finalment, els exdirigents de CDC, Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, estan imputat en l'anomenada operació Pretòria, causa pendent de judici, contra la corrupció urbanística en diverses localitats de Barcelona.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#8 Me Jau, Vallgorguina, 04/06/2013 - 21:24

e-noticies dòna lliçons d'ètica mentre es passa pel forro la pressumpció d'innocència en aquest titular

#8.1 pip, Igualada, 05/06/2013 - 19:01

innocènCIUa quan parles de CIU és una temeritat esbojarrada... si fins i tot teniu la seu central embargada pel jutjat !!!!

#7 Pere, Lleida, 03/06/2013 - 20:38

Només aconsegueixen que la gent cada cop més els hi agafi més tírria. Cal tenir barra, quan MAI CIU ha depurat ni un sol cas de corrupció. És indignant.

#6 Kropotkin-España, esa gran nación, Vic, 03/06/2013 - 20:21

La FoxNews se ríe del submarino español de 2.000.000 de Euros que no flota...juas, juas?Como dice nuestro lema, Mejor Hundidos

#6.1 pepe, andorra, 04/06/2013 - 18:18

ainssss, animalico. A la pelotita, busca, busca.

#5 Claudi, Bcn, 03/06/2013 - 20:21

Ji,ji,ji aixo Mas.Per que no ho vas explicamt per les Europes. I els votamts de CIU, que us heu tornat muts? CIU: RIP molt properent..que es fotin per lladres!!

#4 Manolo, Barcelona, 03/06/2013 - 16:46

ja, ja, ja, ja..

CIU prepara un codigo ético.

Y hasta ahora? Todo se podía hacer por Catalunya?

Devolverán lo sustraído? Despedirán a los presuntos corruptos?

LA CORRUPCION LA LLEVAN EN LA SANGRE

Nunca un partido tuvo tantos votantes engañados y estafadosal mismo tiempo