Publicitat

Rull alerta que les declaracions sobre la consulta abans de final d’any poden perjudicar “el procés”

CDC 'renya' l'ANC

Rull, en una imatge d'arxiu

El secretari d'Organització de CDC, Josep Rull, ha ‘renyat’ l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), després que dissabte proposessin una pregunta per a la consulta. Rull ha remarcat que buscar el consens “correspon al president de la Generalitat” i ha dit que qualsevol declaració pot perjudicar “el procés”.

En roda de premsa aquest dilluns, el secretari d’Organització ha dit que no tenen previst cap ‘pla B’ per a la consulta perquè creu que finalment hi haurà consens entre les formacions per pactar-ne la data i la pregunta.

“Tots els partits que estem per la democràcia estarem a l'altura del moment històric i del que exigeixen els catalans”, ha manifestat. Rull ha insistit que la pregunta ha de ser “clara, ambiciosa i inclusiva” i ha afirmat que, en referència a l’ANC, “qualsevol declaració que puguem fer fins a finals d'any no ajudaria al procés”.

D’altra banda, ha assegurat que si Catalunya esdevé independent “serem un país de referència”. “Si amb els instruments de l'autonomia hem començat a sortir de la crisi, amb un Estat propi serem un país de referència”, ha assegurat.

Rull també ha comentat en roda de premsa que “en un moment en que hi ha moltes formacions que es volen allunyar de la responsabilitat de governar, nosaltres l'assumim”. “Sense la responsabilitat de governar el dia a dia, no hi ha procés”, ha afegit. 

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#16 Carlos, Barcelona, 25/11/2013 - 22:09

Pregunta clara i inclusiva:
"Vol que Catalunya sigui un estat. propi, lliure i sobirà TOT I QUE no necessàriament independent?"

#15 somalilandiano, barcelona, 25/11/2013 - 20:13

De momento, parecen escasas las posibilidades de que CIU gobierne el día a día dentro de un par de años, a menos que entiendan por gobernar servirle el café a Junqueras. Pero, bueno, más o menos como ahora.

#14 CAT Indepe..., Alrededores CAT, 25/11/2013 - 19:15

Vamos CAT, seguid así. Todo lo que estáis perdiendo y perdereis, lo ganamos vuestros vecinos: más empresas, más negocios, más capital humano, más cerebros, más paz, más estabilidad, más prosperidad, más futuro, más concordia, más trabajo, más cohesión, más solidaridad, más ilusión,

#13 BEJOTA, BCN, 25/11/2013 - 18:41

Las multinacionales que tienen su sede para España e incluso para Portugal en Barcelona (Nestlé, Bayer, Volkswagen-Audi) ya han manifestado de marcharán de Cataluña en caso de secesión.

#12 La Caida del Imperio Catalán, barcelona, 25/11/2013 - 16:46

Atenas y Neopatria. Luego Sicília y el Reino de Nápoles.Siguió Córcega y Cerdeña. Aragón, El Reino de Mallorca, el de Valéncia . Luego CAT Nord .En la Guerra Civil de CAT que viene, perderán el Barcelonés, El Vallés, Llobregat, Tarr, y parte de Ler. Quedarán los Condados de Ger, Besalú y Ampurias

#12.1 Jo mateix, Ripoll, 25/11/2013 - 17:18

Bufa! Quina sort! Jo quedaré entre els Comtats no castellans! Ah, per cert, d'aquests comtats va ser d'on va començar la nostra pàtria!

Seràs inepte!

#12.2 GENERAL MITRE, ARGENTINA, 25/11/2013 - 19:38

#12.1

... Godo, Sarraceno,... 1714 falso!