Publicitat
Política · 21 de Setembre de 2013. 16:41h.

CDC respondrà la "campanya de la por" de l'Estat amb "arguments"

Rull recorda que "el 70% del que s'exporta a Espanya cap a la resta d'Europa passa per Catalunya"

CDC respondrà la "campanya de la por" de l'Estat amb "arguments"

Rull, en una foto d'arxiu

El secretari d’Organització de CDC, Josep Rull, ha volgut deixar clar que La formació farà tot el possible per desmuntar amb dades, exemples i arguments la "campanya de la por provinent d’Espanya", en referència a les afirmacions sobre que Catalunya quedarà aïllada si aconsegueix l’estat propi. “És impossible que esdevingui una illa aranzelària i quedi fora de l’Espai Econòmic Europeu. Tenim potència suficient i a Espanya no li interessa que en quedem fora”, ha afirmat. 

En aquest sentit, ha afegit que “el 70% del què s’exporta a Espanya cap a la resta del continent passa pel Corredor Mediterrani i per tant passa per Catalunya”. Rull ha sentenciat que “Espanya ja ha començat la campanya pel no. Utilitza la por, però la voluntat d’un poble no s’aturarà, CDC la contrarestarà amb arguments contundents”.

En el marc de la festa del militant de CDC, a Tortosa, Rull ha remarcat que l’interès de Convergència és que el camí iniciat pel poble de Catalunya es vegi com un procés totalment transparent i democràtic. “Si és així, Europa no ens podrà dir que no; si ens ho diu, serà a causa de les pressions del Govern espanyol”. El secretari d’Organització de CDC també ha assegurat que Catalunya vol formar part d’Europa a tots els nivells i ha afegit que, amb l’estat propi, Catalunya entraria a l’espai Schengen i continuaria tenint l’euro com a moneda. 

Rull ha deixat clar que CDC seguirà amb el full de ruta marcat pel president Mas: “A finals d’any tindrem data i pregunta concreta de la consulta que farem el 2014”. La voluntat de Convergència és  pactar-ho amb les diferents forces polítiques”. Finalment, ha comparat l’actitud de Londres amb la de Madrid i ha afirmat que “mentre Londres té voluntat d’escoltar, Madrid imposa que les urnes no han d’existir”.

Publicitat
Publicitat

57 Comentaris

Publicitat
#45 BEJOTA, bcn, 23/09/2013 - 13:32

La inviabilitat financera d'una Catalunya amb l'euro però fora de la UE.
La falta de liquiditat i l'exigència de majors garanties per a les entitats bancàries són alguns dels problemes que suposaria seguir utilitzant la moneda comuna europea estant fora de l'eurosistema, tal com promet Mas.

#44 Raül, Mataró, 22/09/2013 - 19:27

Rull ya indica la forma de ver la democracia de los indepes. Si eres aportante neto por renta, tienes más derechos. Recordemos que el déficit con la UE no existe, ya que los independes lo incluyen en el déficit fiscal con España. O corresponde al déficit fiscal con ESP o con la UE, pero no con los 2

#43 BEJOTA, BCN, 22/09/2013 - 16:03

ARA TOCA ESCOACIA;ABANS EL QUEBEC. EN EL PRIMER CAS ,SOLS UN 37% VOTARÁN L'IND. A ESCOCIA .ES QUE SENTIMENTS A PART , LA BUTXACA ÉS MÉS IMPORTANT.AL TEMPS...

N.B.CAL NO OBLIDAR EL RESULTAT DEL QUEBEC.

#42 BEJOTA, bcn, 22/09/2013 - 15:28

RULL:HI HA UNA ALTERNATIVA PER SOMPORT (OSCA).SI NO ESTÁ ACABAT EL TRAM ,S'ACABA I PROU.

#42.1 Moles, Les Ardennes, 22/09/2013 - 20:12

que és el que no entens quant et diuen NO des de la Unió Europea?

#41 BEJOTA, bcn, 22/09/2013 - 15:27

ELS ÚNICS ARGUMENTS SÓN:SORTIDA DE U.E.,MARXA D'EMPRESES,BOICOT AL GRAN MERCAT CATALÁ A TOT L'ESTAT.A FAVOR:CAP NI UN.(AIXÓ ,ÉS OBJECTIU I LA RESTA ,SÓN MONSERGUES.)