Publicitat
Política · 8 de Novembre de 2013. 08:57h.

CDC se sent molt "còmoda" amb la independència

Rull afirma que "el que nosaltres volem construir no és una quimera"

CDC se sent molt "còmoda" amb la independència

Rull, en una foto d'arxiu

El secretari d’organització de Convergència, Josep Rull, ha manifestat que la formació creu en el concepte de la independència "se sent extraordinàriament còmoda” amb una Catalunya independent.

Tenim la possibilitat d’escriure una partitura nova i de combatre els arguments de la por, com que en una Catalunya independent quedaríem fora UE, isolats”, ha manifestat a la presentació del llibre 'Com Àustria o Dinamarca', a la Fundació CatDem.

El dirigent de Convergència ha subratllat el compromís del seu partit amb la consulta: “nosaltres estem centrats en què el poble de Catalunya, l’any 2014, pugui decidir el seu futur en una votació directa a les urnes”.

“El dia D -ha afegit-, aquell moment en què els catalans podrem decidir el nostre futur; el D-1, tot el que hem de fer per arribar al dia D amb garanties i guanyar; i el dia D+1, que són les estructures d’estat per aquest futur”. 

Rull ha recordat que el govern de Catalunya ja està treballant per fer correctament aquest procés i garantir les estructures d’un futur estat: “Hem de tenir una Constitució provisional; una agència tributària pròpia; diferents normes com una llei de dret processal o una llei mercantil pròpia”.

Josep Rull ha assegurat que per garantir l’èxit d’aquest camí que hem encetat és important saber “què som, qui som i on volem anar a parar. Nosaltres ens hem d’adreçar al cap de la gent amb elements racionals i també amb el cor”. 

"El que nosaltres volem construir -ha continuat- no és una quimera, sinó que està basat en elements sòlids. Hem de millorar la competitivitat i millorar el nivell productiu. Tot això ens ajudarà construir un país millor”. 

Finalment, el líder nacionalista ha recordat citant Camus que “nosaltres som capaços de grans coses, i estem en condicions de fer grans coses. Només hem de tenir por de la nostra pròpia por”.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#10 Lluna, Barcelona, 08/11/2013 - 20:30

Molt bé Rull, doncs espabila i posat a treballar perquè la independència no la tindreu.

#9 morro, Valencia , 08/11/2013 - 16:37

Austria o Dinamarca? Ajajajaja! Yo diria mas bien BULGARIA o SERBIA (misma poblacion que en Cataluña). Paro en Austria:4% Cataluña:24% Y dicen que son realistas! Renta per Capita Austria 47.266,00 Cataluña 27,248. y comparandose con Dinamarca y Austria. De risas!

#8 Jose Manuel, Madrid, 08/11/2013 - 16:21

Hay que ser entre bastante inculto para decir que Cataluña es como Austria. Y para escribir un libro diciendo eso hay que tener el rostro de hormigón armado.

#7 John Hillman, Castefa, 08/11/2013 - 14:04

Rupe, estudia un poco de historia del Imperio Británico y de paso de España, que te veo un poco flojo.

#7.1 Rupe, Perejil, reconquistada por España, 08/11/2013 - 15:15

John,
Escocia pacta una salida democrática en London. A nadie se le ocurriría nunca cerrar la BBC. Washington y London estan a partir un piñón.
En Sudamérica la Champions se llama Libertadores. El 12O sólo se celebra en Madrid y 4 gatos que nos juntamos en Pl, Cataluña.
Sigo estudiando?

#6 Jordi, ,, 08/11/2013 - 11:47

Dime de qué presumes...