Política · 20 de Març de 2017. 12:46h.

CDC veu "normal" les donacions d'empreses contractades pel partit

"Eren empreses que treballaven a l'època a Convergència i era habitual que aquestes empreses ajudessin una mica al partit"

CDC veu "normal" les donacions d'empreses contractades pel partit

Francesc Sánchez

L'excoordinador de règim intern de CDC, Francesc Sánchez, ha justificat els fluxos econòmics entre la fundació i el partit perquè "moltes feines que s'havien de fer des de la fundació, com ara administratives i comptables, les feia el partit"

Sánchez ha considerat "normal" que empreses com Newsletter, Mail Rent i Letter Graphic -que treballaven pel partit- fessin donacions a la fundació. "Eren empreses que treballaven a l'època a Convergència, i era habitual que aquestes empreses ajudessin una mica al partit. No era una cosa estranya", ha afirmat en el judici del cas Palau.

Així mateix, ha considerat que els 700.000 euros que la fundació va fer arribar al partit en l'època investigada -en què ell encara no tenia càrrec al partit- "és una xifra raonable des del punt de vista del funcionament de l'època.

Sánchez ha assegurat que Osàcar no va tenir cap mena de responsabilitat en l'àmbit de la gestió financera del partit fins que l'any 2005 va morir l'anterior tresorer Carles Torrent.

Pel que fa als testimonis de dos empresaris que van admetre haver facturat al Palau per ordre de CDC feines encarregades pel partit, Sánchez ha negat que fos així, ha dit que CDC va pagar per tots els treballs relatius a les campanyes electorals i ha recordat que el Tribunal de Comptes va validar els números presentats pel partit durant aquests anys.

14 Comentaris

Publicitat
#12 Joan, Barcelona, 20/03/2017 - 20:38

menuda barbaridad! donde se ha visto esto, yo como proveedor de mis clientes, les cobro por los servicios prestados, nunca les pago! quien se lo crea es que quiere ser engañado. La empresa que quiere hacer pais se lo da a la administracion publica local, regional, nacional, pero no a un partido privado

#10 arm, figueres, 20/03/2017 - 17:47

aixi quan hi habia el tripartit aquestes empreses tambe debien fer ingressos a las fundaccions del psc, erc?

#9 joan, manresa, 20/03/2017 - 17:10

tinu.) Axó només será mal vist perquí no te la decissió d'asignar aquestas feinas..,(quiu no te quota de govern,o algun frustat que no pot tocar cuixa...)Qualasavol empresari jugará lo que sigui per tenir feina .Clar que el finançament de partits es molt desigual.Algun encare te las maletas plena

#8 joan, manresa, 20/03/2017 - 17:07

El Casal,17,05 h.--A veure...,al darrera d'aquestas empressas tambe tenim a centenars de treballadors,i els seus patrons es buscan la vida per poguer tenir feina ...,axó era abans ,avui i demá.Sigui més etic o menys etic.Els favors es pagarán d'una manera o altre. (cont

#7 zeppelin74, bcn, 20/03/2017 - 14:41

Són corruptes (CDC) i sempre ho seran.