Publicitat
Política · 1 de Març de 2014. 16:06h.

CDC veu "poc probable" un referèndum d'autodeterminació

Rull diu que "la segona opció és la consulta"

El secretari d’Organització de CDC, Josep Rull, ha admès per primer cop que “sembla poc probable fer el referèndum, perquè el Govern espanyol es nega d'una manera constant" i ha demanat als immigrants que “siguin fundadors d’aquest nou Estat, d’aquesta nova Catalunya”.

“Us demanem que com a catalans, nous catalans o vells catalans ja, que sigueu fundadors d´aquest nou estat, d'aquesta nova Catalunya, que us hi sentiu directament partícips. No hi ha res més extraordinari, per aquells que formen part d’una col·lectivitat, que poder participar en el naixement d'una cosa nova, d’una cosa millor”, ha apuntat.

El secretari d’Organització de CDC ha assenyalat que “haurem de treballar amb el cens electoral, farem una consulta amb una llei pròpia del Parlament”. “Dins de la Constitució espanyola es pot fer una referèndum, una consulta, el problema no és jurídic sinó polític”, ha remarcat.

Josep Rull també ha apuntat que “estem treballant perquè en la mateixa puguin votar els catalans amb nacionalitat espanyola i els que no, però que tinguin un mínim de residencia”, ha insistit.

El número 3 de Convergència s’ha expressat així durant l’Assemblea d’Entitats de la Immigració convocada per la Fundació Nous Catalans, prèvia a la Convenció Nacional que farà CDC a mitjans de març. L’acte ha comptat amb la participació del senador de CiU i exconseller de Benestar Social, Josep Lluís Cleries, i el secretari d’Immigració de CDC, Àngel Colom, entre d’altres.

Colom, precisament, ha dit que “tenim clar que hem de tenir una estructura d´acollida, gestionable. Tothom que entri no ha de tenir tots els drets reconeguts, no es factible a curt termini", ha afegit.

Rull, en l'acte d'avui

Una imatge d'arxiu dels dirigents de CDC, Lluís Coromines i Josep Rull

Publicitat
Publicitat

60 Comentaris

Publicitat
#56 Arturo, Barcelona, 02/03/2014 - 23:30

Ítaca no es una isla paradisiaca, es un escollo y nuestro capitán Queeg va directo hacia las piedras. Que alguien pare el barco y envíe al capitán a galeras.

#54 Papaluna, Barcelona, 02/03/2014 - 18:20

CiU comet alta traïció! Els catalans amb seny i amor a la nostra identitat, la gent autòctona, no podem acceptar que el partit en el Govern, el d'en Mas, equipari el vot dels immigrants al nostre, i més 'els que no tenen nacionalitat espanyola'. Com es pot admetre una prevaricació així? Petarà tot!

#51 Hablamos un XAPURREAU PERFECTO...................., NO hablamos dialecto "catalán".........., 02/03/2014 - 16:38

Hablamos un XAPURREAU(=Aragonés-oriental) PERFECTO...(NO un "mal" catalán).

Hablamos un ANDALUZ(=MOZÁRABE-Andalusí Aljamiado) PERFECTO...(NO un "mal" castellano).

Hablamos un VALENCIANO y MALLORQUÍN(=MOZÁRABE-Levantino Valenciano y Mallorquín Balear) PERFECTOS...(NO un "mal" catalán)........

#50 LÉRIDA=ILTIRTA=ILTIRDA=ILDIRDA=ILERDA=LARIDA, LÉRIDA es MÁS Antiguo que Lleida........, 02/03/2014 - 16:20

En ESPAÑOL se dice LÉRIDA,que etimológicamente hablando,es un término anterior al catalán de Lleida . He aquí el orden CRONOLÓGICO :

1) ILTIRTA=ILTIRDA=ILDIRDA (pre-románico=ÍBERO).

2) ILERDA (latín).

3) LARIDA (Mozárabe) (pronunciado L[é]rida).

5) Lleida (catalán).

==================

#47 sr Pepito, Lérida, 02/03/2014 - 13:50

Yo no digo ninguna barbaridad , por que yo escribo en español y en este idioma se dice Lérida,que etimológicamente hablando,es un término anterior al catalán de Lleida . Este es el orden histórico :
1-Iltirda (pre-románico)
2-Ilerda (latín)
3-Larida (árabe) pronunciado L[é]rida
5-Lleida (catalán).