Publicitat
Política · 4 d'Agost de 2013. 15:58h.

CDC vol una candidatura conjunta a Europa dels partits a favor del dret a decidir

Corominas demana al PSC i ICV abandonin "tacticismes" per treballar "en clau de país"

CDC vol una candidatura conjunta a Europa dels partits a favor del dret a decidir

Lluís Corominas

La primera opció de Convergència de cara a les eleccions europees de l'any que ve és articular una candidatura conjunta amb totes les forces catalanes que donen suport al dret a decidir, és a dir, Unió, Esquerra, el PSC i Iniciativa-Esquerra Unida.

El secretari general de la formació, Lluís Corominas, en una entrevista a l'agència EFE que recullen diversos mitjans, ha explicat que "tindria molt sentit" que en les europees del 2014, any en què també es vol celebrar la consulta, s'escenifiqués que els partits a favor del dret a decidir vagin a les urnes amb "una sola veu" a Europa per reivindicar el referèndum.

Corominas ha assegurat que les negociacions amb els partits es faran en els pròxims mesos "de forma discreta" i espera que les formacions abandonin els "tacticismes" per treballar "en clau de país" amb la finalitat d'aconseguir un projecte comú a Europa.

Tot i això, el també vicepresident segon del Parlament ha indicat que si aquesta opció fracassa, Convergència optarà per la coalició tradicional amb Unió i el PNB.

En aquesta legislatura europea ja s'han donat casos d'accions comunes entre eurodiputats catalans de CiU, el PSC, ICV i ERC, en denunciar davant les institucions europees aspectes com la reforma educativa del govern espanyol o la suspensió de la declaració de sobirania del Parlament per part del Tribunal Constitucional.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#10 Narcís, Figueres, 05/08/2013 - 15:27

Quan les coses van mal dades llavors CDC es recorda de la unitat...
Som i serem catalans i incapaços de fer una candidatura conjunta!!!
Som una colla d'acollonits i acomplexats!!!!

#9 Laura, Barcelona, 05/08/2013 - 14:36

Ja, i en Mascarell de cap de llista...... si home...

#8 Eduardo González Palomar, Manlleu, 05/08/2013 - 01:45

¡Para mí que los de CDC a estas alturas ya saben que concurrir en solitario a las urnas sería demoledor para sus intereses!

#7 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 05/08/2013 - 00:01

¿CiU, PSC, ERC y ICV-EUiA en una candidatura conjunta a Europa para apoyar un referéndum con el que se pretende salir de España y, como consecuencia, de la Unión Europea? ¡Qué gran idea! Como ciudadano ciudadanista me parece magnífico. Los votos al partido sensato CIUTADANS se multiplicarían.

#6 Ramon, Bacrelona, 04/08/2013 - 19:53

El "merit" d'aquest Govern passarà a l'història de Catalunya com el que va fracturar la societat catalana. Això no por acabar bé. Inculcar l'odi i l'animadversió a tot lo espanyol no pot acabar bé.