Publicitat
Política · 19 de Juliol de 2016. 21:58h.

CDC vota amb PP i C's a canvi de grup parlamentari

Tardà deixa en evidència Francesc Homs

CDC vota amb PP i C's a canvi de grup parlamentari

Francesc Homs

La composició de la Mesa del Congrés, pactada entre el Partit Popular i Ciutadans, ha comptat amb 10 vots més dels previstos inicialment. D'aquesta manera, el candidat de C's per ocupar la vicepresidència primera de la cambra baixa, Ignacio Prendes; i la candidata del PP per ocupar-ne la tercera, Rosa Romero, han rebut 179 vots a favor, en comptes del 169 que sumen els partits de Rajoy i Rivera.

Malgrat que ningú ho reconeix obertament, aquests vots no esperats han hagut de sortir de la bancada de CDC, PNB i Coalició Canària. En aquest sentit, el líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha estat el primer en assenyalar Convergència i el PNB com la procedència dels suports extra que han rebut Prendes i Romero.

“Em recorda d'alguna manera l'any 96, quan Aznar s'entenia tan bé amb Xabier Arzalluz i, fins i tot, practicava el català en la intimitat. Qui sap si el senyor Mariano Rajoy està practicant el català en la intimitat per posar-se d'acord amb el senyor Homs”, ha afirmat Iglesias.

El líder de Convergència al Congrés, Francesc Homs, no ho ha aclarit i s'ha limitat a assegurar que “el vot és secret”. En tot cas, aquesta votació es produeix en mig de les converses entre CDC i el PP per aconseguir que el partit català tingui grup parlamentari propi. De fet, el diputat del PP, Rafael Hernando, va assegurar ahir que “serem generosos” quan van preguntar-li sobre la possibilitat que Convergència disposi de grup propi.

En un primer moment, també s'ha acusat Esquerra Republicana de votar a favor dels vicepresidents del PP i C's, però el portaveu d'ERC, Joan Tardà, ho ha negat rotundament. “Si algú creu que nosaltres hem votat al Partit Popular o Ciutadans, és que és tonto o no s'entera de res, o no ens coneix. Nosaltres en totes les votacions hem votat en blanc”, ha asseverat.

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#23 Pere Prats, Sants, 20/07/2016 - 14:41

Vist el rendiment polític no descartaria que els 10 vots siguin de Podemos, ja que barallar-se per una absurda mesa, es patètic, però s'ha de reconèixer que el rendiment mediàtic que s'està traient justifica qualsevol acció.

#23.1 I ara., Can Miracles, 20/07/2016 - 20:06

Sería la primera vegada, o potser no?, segur que els vots veníen de la congregació dels Maristes o del club d'escacs de St. Llorens de la Muga.

#22 República catalana de Can Pixa, Lleida, 20/07/2016 - 09:31

Lamentable la actuació del PP.Es ben cert que,avui per avui,la única oposició clara al nacionalisme a Catalunya es C's.

#21 futur no gaire llunyà, Olot, 20/07/2016 - 09:22

GOODBYE CORRUPGÈNCIA !!!!
ADEU FALSOS E HIPOCRITES !!!!
Espero i desitjo que no torneu a aixecar cap mai més.

#20 COMPTE ENRERE CAP A LA REP. CATALANA, JAJAJAJAJAJAJA... QUIN TIP DE RIURE..., 20/07/2016 - 09:18

El més bo de tot es veure com aquests cuatre txitxarel.los del Partit Dels Corruptes, collonen de dalt a baix, i aixequen la camisa una i altre vegada a tota la seva parròquia de Feligresos. I aquests a sobre els hi donen les gràcies, els hi paguen el beure i de genolls els hi diuen Amén...

#19 mare meva !!, Palamós, 20/07/2016 - 09:17

I aquests son els que ens han de portar a Itaca ???