Publicitat
Política · 1 d'Octubre de 2021. 10:05h.

Celebrar una derrota

Aragonès diu que l'1-O va ser "un punt d'inflexió en la història de Catalunya" malgrat que va acabar amb l'aplicació del 155

Celebrar una derrota

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reivindicat el referèndum de l'1 d'octubre en el seu quart aniversari i ha dit que va ser "un punt d'inflexió en la història de Catalunya" malgrat que va acabar amb l'aplicació del 155 i la suspensió de l'autogovern, la destitució del president i dels consellers.

Aragonès ha exposat que "l'1-O representa un punt d'inflexió en la història de Catalunya i la reafirmació del poble català en la seva sobirania i en la defensa de la democràcia". "És un punt de no retorn", ha sentenciat.

També ha subratllat que "la resposta de l'Estat a l'1-O va ser la violència, la repressió, la judicialització, la presó i un exili forçós". "Cops de porra contra la ciutadania que volia votar. Però la violència no va aturar un poble que havia decidit exercir la democràcia", ha ressaltat.

Pere Aragonès ha afirmat que "Catalunya tornarà a votar" i ha defensat que el referèndum és la solució inevitable", però creu que "ara toca recuperar l'esperit de l'1-O". "Només avancem quan generem grans consensos. I avui són molt clars: fi de la repressió i referèndum. Autodeterminació i amnistia", ha remarcat.

Finalment, ha assegurat que "aquest Govern es declara orgullós del referèndum de l'1-O i es conjura a treballar per culminar la independència". "Volem fer de Catalunya una República al servei de tota la ciutadania. I això és el que farem. Visca Catalunya lliure!", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

45 Comentaris

Publicitat
#24 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 01/10/2021 - 18:48

Claro que sí MiniCiniqueras. Es el punto de inflexión en el que los que habían tragado siempre se dijeron "hasta aquí", a partir de ahora que trague tu PM.

#23 Matacatalanes, TABARNIA, 01/10/2021 - 18:28

Todo esto es por culpa del idioma. Debearíamos prohibirlo y hacer que vengan cuantos más españoles y sudamericanos sea posible para acabar de ahogar a los catalufos y dejarlos en la minoría más absoluta de una vez por todas. Muerto el perro, muerto la rabia. Además, es que suena feo de cojones, como si estuvieran masticando algo.

#22 HAPPY, Esplugues de Llobregat, 01/10/2021 - 18:09

Los nacionalistan gustan de celebrar derrotas, pero sobre todo traiciones. El 1O fue una traición a la Constitución y el Estatut votados por todos los catalanes, y al compromiso de convivencia con el resto de españa. El 11S la traición al juramento de fidelidad a Felipe V en 1701 por apuestas de calculo politico e intereses mas que oscuros

#20 Tirant, Bcn, 01/10/2021 - 15:28

Ells mateixos remarquen i exhibeixen la seva condició de perdedors celebrant derrotes ...

#19 iñigo, Salou, 01/10/2021 - 14:35

El referendum tuvo parte de victoria y parte de derrota. Pero la gran derrota fue que enviaron un solo funcionario desde el gobierno central y aquí todos sumisos. Increible pero cierto