Publicitat
Política · 14 de Juny de 2019. 20:07h.

Censura a Ciutadans al Parlament

Josep Costa crida a l'ordre al diputat Martín Blanco quan recorda l'article de Torra sobre "les bèsties tarades"

El vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, que ha exercit com a president de la cambra en absència de Roger Torrent, ha cridat a l’ordre al diputat de Ciutadans, Nacho Martín Blanco, per dir que “no és normal que el president de la Generalitat digui que els castellanoparlants són bèsties tarades amb forma humana o que els espanyols són bojos que només saben espoliar”.

“No és normal que el president de la Generalitat digui que parlar castellà aquí a Catalunya no és normal. No és en absolut normal…”, ha continuat Blanco. Ha estat llavors quan el vicepresident del Parlament li ha interromput per advertir-li que “estan imputant a la institució del president de la Generalitat coses d’una persona que no era president de la Generalitat quan les va fer”. “Aquestes qüestions ja s’han discutit moltes vegades i s’hauran de tornar a tractar en la Junta de Portaveus”, ha afegit Costa, abans de cridar a l’ordre al diputat de Cs.

En aquest moment, també ha intervingut el vicepresident segon de la cambra, Joan García, de Ciutadans, per retreure a Costa que “no ho pot fer sempre que es parli d’això”. “Senyor vicepresident, no em faci cridar-lo a l’ordre a vostè també”, li ha respost el vicepresident primer del Parlament.

Josep Costa ha demanat a Martín Blanco que finalitzès la seva intervenció “amb respecte i capteniment de cortesia”, però el diputat de Ciutadans ha reprès la seva intervenció en el ple per tornar a dir que “no és normal que el president de la Generalitat digui que els castellanoparlants són bèsties tarades amb forma humana”. Després de noves crides a l’ordre al representant de Cs i al vicepresident segon, Costa ha avisat que “si no es manté l’ordre de la sessió hauré de suspendre-la”.

Posteriorment, la líder de la formació taronja al Parlament, Lorena Roldán, ha demanat la paraula per una qüestió d’ordre que ha aprofitat per manifestar que les crides a l’ordres són perquè “vostè vol silenciar l’oposició com sempre que li toca presidir”. “Aquesta presidència és la que té la facultat de moderar el debat i pot ser discutible el que fa, però no entraré en debat amb cap grup en el que és la gestió d’aquest ple”, ha manifestat Costa.

Aquesta no és la primera vegada que el vicepresident primer del Parlament crida a l’ordre i retira la paraula al principal partit de l’oposició per referir-se als articles que Torra va escriure abans de ser president. La primera ocasió va ocórrer el passat 3 d’abril durant una intervenció de la llavors líder de Cs a la cambra catalana, Inés Arrimadas.

Josep Costa
Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#18 Un facha, Bcn, 15/06/2019 - 15:52

Aixo es un facha, facha anb CH.

#17 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona, 15/06/2019 - 11:48

Hablando de otros fascistas de totalitarismo identitario:

Una escuela de Blanes divide a los alumnos entre catalanes y castellano-españoles

El centro de primaria enumeraba a sus alumnos en función de la lengua utilizada y de su origen en un documento lingüístico que ha borrado en la web al difundirse en las redes

#16 ME APRIETA LA BARRETINA, TABARNIA, 15/06/2019 - 10:30

Un nuevo ejemplo de lo que significa la democracia para el nacionalismo catalán. Esta pandilla de totalitarios son lo que acusan a España de ser "como Turquía". Ellos que están al nivel de cualquier país bananero e incluso por debajo

¿Se imaginan el comportamiento de esta panda sin los ciertos límites que les impone la democracia española

#15 Pregunto yo, Tarragona, 15/06/2019 - 08:48

¿Otra vez este pelota de presidente suplente ?

#13 XMB, Barcelona, 15/06/2019 - 00:41

Sí sr Josep Costa, sí bwana.
Usted disculpe.
El señor querrá el café con mucha o poca azúcar.

A ver cuando vuelve todo a la normalidad.