Publicitat
Política · 23 de Febrer de 2011. 16:51h.

Cessat a Justícia un alt càrrec d'Unió per "catalanista"

Bozal prescindeix del seu cap de gabinet dos mesos després de nomenar-lo

Cessat a Justícia un alt càrrec d'Unió per "catalanista"

La consellera Fernández Bozal a la comissió de justícia

La consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, ha cessat fulminantment aquest matí el seu cap de gabinet, Anton Verdeny, segons ha sabut e-notícies de fonts de la conselleria. Verdeny, que prové d'Unió Democràtica, va ser nomenat el passat 29 de desembre i ha durat menys de dos mesos al càrrec.

Llicenciat en Dret i en Ciències Polítques per la Universitat Abat Oliba, va arribar al càrrec per recomanació d'Unió Democràtica i d'Unió de Joves sense conèixer prèviament la consellera. Verdeny, que també es membre d'Unió de Joves, no ha amagat mai les seves idees sobiranistes, cosa que ha accelerat la pèrdua de confianza de la consellera, segons les fonts consultades.

"Era massa catalanista per a Bozal", han explicat fonts coneixedores del conflicte. En canvi, segons han assegurat fonts oficials als voltants de les 19:00 hores, el cessament és "a petició de Verdeny per motius professionals. Ha decidit reincorporar-se a la seva feina en un despatx d'advocats".

El darrer missatge de Verdeny al seu Twitter va ser precisament el dia del seu nomenament. "Pilar Fernández, consellera de Justícia, promet el càrrec amb l'ajuda de Déu! Visca Catalunya!", afirmava.

L'elecció de Pilar Fernández Bozal, advocat de l'Estat a Catalunya, ja va provocar polèmica en sectors catalanistes per la seva oposició a les consultes sobiranistes. En la seva primera entrevista en premsa, el passat 6 de febrer, afirmava tanmateix que no descartava votar a la consulta de Barcelona. El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, va negar també en roda de premsa que Bozal fos un "gol" d'Unió a Mas.

Entre els alts càrrecs de l'Administració, el cap de gabinet és un càrrec clau per la proximitat al conseller o consellera. El decret de nomenament establia en aquest cas, entre d'altres, funcions  "coordinar el seguiment i la preparació de la informació per a les iniciatives del Parlament de Catalunya en allò que pertoca al Departament de Justícia", "assistir amb el/la conseller/a a les sessions parlamentàries que es determinin i a aquells actes públics relacionats amb les seves funcions, "coordinar i supervisar l'organització de les activitats del/de la conseller/a", "coordinar les relacions amb els mitjans de comunicació i supervisar la informació generada".

Publicitat
Publicitat

40 Comentaris

Publicitat
#40 pep, manresa, 24/02/2011 - 23:16

Doncs a veure si finalment us hauré de donar la raó... bé, al menys tinc la consciència tranquila, aquesta vegada no vaig votar CiU

#39 Juanito, Barna, 24/02/2011 - 20:01

Se ha de suponer que además de catalanista tendría algun otro defecto, ¿no?

#38 Mercè, Lleida, 24/02/2011 - 19:06

El poble va triar CIU tot i la trama Palau (Osàcar-Millet) i el gran forat que va deixar (5 milions d'euros de res...). Lògicament, i després d'això, a CIU creuen que poden fer el que vulguin a i amb Catalunya. Amb l'ajuda de Déu.

#37 Marc Valls i Campà, Barcelona, 24/02/2011 - 16:06

La Bozal li ha volgut posar el morrió.

#36 aloma, bcn, 24/02/2011 - 11:57

Carles, una cosa és ser cap de gabinet i altre s. gral... La tasca com a cap de gabinet que ha trascendit ha estat pèssima, només cal veure les declaracions de la consellera i hom comprèn que ha estat molt mal aconsellada. I només faltava la vicepresidenta ahir responent per ella!