Publicitat
Política · 26 de Gener de 2010. 11:26h.

Chacón, a la recambra

La ministra es perfila de substituta si Montilla no repeteix com president de la Generalitat

Chacón, a la recambra

Carme Chacón, amb Montilla

L'eventualitat que el president de la Generalitat, José Montilla, no aconsegueixi repetir en el càrrec després de les pròximes eleccions catalanes, podria obrir un debat sobre la seva eventual substitució, segons algunes fonts del partit.

D'entrada, el PSC hauria de decidir si, en aquesta situació, es mantindria en el futur la unificació dels càrrecs de primer secretari del partit i la candidatura a la presidència de la Generalitat.

En qualsevol cas, i si el PSC quedés a l'oposició, podrien començar a plantejar-se noms de dirigents del partit que poguessin assumir en el futur la candidatura a la Generalitat, al marge que aquest càrrec estigués o no unificat amb la primera secretaria de la formació.

En aquests moments, tot indica que qui reuneix més suports és l'actual ministra de Defensa, Carme Chacón, encara que hi ha susceptibilitats en alguns sectors del partit, que la consideren massa vinculada al PSOE.

És a dir, si bé és una figura ben vista, en principi, alguns dirigents li retreuen la seva aposta per una carrera política al PSOE, i la ambigüitat de la seva postura en les últimes i delicades negociacions sobre el finançament de Catalunya.

Des del sector més catalanista es parla del conseller Antoni Castells, però personalment sembla que no estaria disposat a acceptar el càrrec, i es recorda que la consellera Montserrat Tura s'ha postulat de forma velada en diverses ocasions.

De tota manera, i si fos necessari un període d'interinitat, és a dir, una alternativa temporal mentre es madura un acord, alguns mitjans del PSC recorden el nom de Joaquim Nadal, encara que només per a una eventualitat d'aquest tipus.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 pepe guasón, Barcelona, 27/01/2010 - 17:56

Puestos a pedir una Carmen...yo me pido la Mendizábal, que a veces alegra el intelecto.

#13 luis, barcelona, 27/01/2010 - 12:53

JODERRRRR
Apaga y vamonos

¿Y por que no la LLOLL?

#12 Meliq Salau, Reus, 26/01/2010 - 20:17

Què guai!
Quo vadis Esquerra Republicana de Catalunya?

#11 toni, Xàtiva, 26/01/2010 - 19:25

Carme, deixar Madrid, amb la família i la nit madrilenya, o haver de discutir d'estatuts i traspàssos. I els nens anirien a escoles que obligen a parlar català, ecs. Quedat a Madrid, que de lluny ets més guapa.

#10 ricardito, Barcelona, 26/01/2010 - 16:20

Como si traen a Carmen de Mairena,en estos momentos el problema no es el jokey,es el caballo.Dicho en roman paladino,la solución no es el PSC,es precisamente el problema.Casi todo el PSC es una estructura mamporrera del nacionalismo.No lo ven en Ferranz?