Publicitat
Política · 30 de Març de 2011. 12:26h.

Chacón comunica al PSC que vol succeir Zapatero

Vol preparar la direcció del seu partit davant unes primàries amb Rubalcaba

Chacón comunica al PSC que vol succeir Zapatero

Chacón, amb Zapatero, durant la darrera Festa de la Rosa

La ministra de Defensa, Carme Chacón, ha comunicat als dirigents del PSC de la seva confiança la seva ferma voluntat d'entrar en la disputa per la candidatura del PSOE a la presidència del Govern, si finalment José Luis Rodríguez Zapatero renuncia a presentar-se a les eleccions, segons informa La Vanguardia.

Persona de màxima confiança de l'actual líder socialista des que va participar amb el col.lectiu Nueva Vía a la promoció de Zapatero a la secretaria general en el 35è Congrés, Chacón porta temps amagant amb la possibilitat de llançar-se a la carrera successòria. I en diferents conclaves socialistes havia defensat que el substitut l'escollís la militància en eleccions primàries.

Ara Chacón ha decidit "tirar-se a la piscina" i ha començat a preparar la direcció del seu partit i els seus col·laboradors més pròxims davant l'eventualitat que hagi de presentar-se a unes eleccions primàries en les quals els militants socialistes triïn nou líder electoral.

La decisió de Chacón només està pendent de Zapatero i la seva determinació inclou enfrontar-se a Alfredo Pérez Rubalcaba si el vicepresident acaba postulant-se també. El vicepresident del Govern sembla que té un suport majoritari entre la família socialista, però Chacón no descarta donar la sorpresa.

Segons fonts socialistes, entre els diferents arguments que esgrimeix la ministra destaca els seu convenciment de rebre dos suports de pes: el de la poderosa federació andalusa del PSOE i el dels socialistes madrilenys de Tomás Gómez. Chacón pretén liderar la "continuació renovada" del projecte polític de Zapatero, davant d'una candidatura de Rubalcaba que "representa tornar a l'ortodòxia felipista".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Emilio Corbín, Valencia, 31/03/2011 - 20:39

Ahora si que saldrá PP.¿O ganará votos IU?.Misterio

#9 Analia, Barcelona, 31/03/2011 - 07:45

Yo creo que si realmente queire a españa debe presentarse de candidata para así dar la mayoría absoluta al PP. Si por favor, presentate para acabar de raiz con la plaga que representa el psoe-psc

#8 Ramon, Barcelona, 30/03/2011 - 19:24

El PSOE, amb Chacón, no té cap possibilitat. Però atenció, que Chacón de candidata podria ser un salvavides per al PSC. I el nostre enemic a batre no és tant el PSOE com el PSC. Per cert, Chacón hauria de ser cessada fulminantment per haver mentit a l'expedient acadèmic.

#7 Antoni, Mahón con H, 30/03/2011 - 18:21

!!Dios mio!! una nacionalista candidata a presidenta del gobierno. Que el cielo nos coja confesados

#6 Ramon, Barcelona, 30/03/2011 - 17:44

Zapatero hauria de fer-la dimitir fulminantment, per dignitat. Ella no. Ella ja prou que ha demostrat no tenir cap dignitat, perquè continua en política després d'haver-se descobert que tenia inflat l'expedient acadèmic.